Karolína Muchová hraje bekhend ve finále turnaje v Soulu.

Karolína Muchová hraje bekhend ve finále turnaje v Soulu. | foto: AP

Plíšková může opět atakovat pozici jedničky, Muchová vylétla o osm míst

  • 21
O osm pozic vzhůru postrčil Karolínu Muchovou na světovém žebříčku triumf na turnaji v Soulu. Česká tenistka poprvé v kariéře nakoukla do elitní čtyřicítky - v novém vydání pořadí WTA figuruje na 37. místě.

Sezonu třiadvacetiletá rodačka z Olomouce začala na 145. pozici, ale po premiérovém triumfu je nově pátou Češkou v pořadí WTA. Předstihla Kateřinu Siniakovou.

Aktuální česká jednička a světová dvojka Karolína Plíšková má v tomto týdnu další šanci sesadit z trůnu Ashleigh Bartyovou. Australanka obhajuje na turnaji v čínském Wu-chanu 350 bodů za semifinále, zatímco Plíšková tam loni vypadla již ve druhém kole.

Sedmá zůstala v žebříčku Petra Kvitová, jež také startuje ve Wu-chanu, stejně jako Muchová a další dvě české tenistky. Pořadí čtyřhry stále vévodí Barbora Strýcová, která se stala poprvé deblovou jedničkou po triumfu ve Wimbledonu.

Tenisové žebříčky

V čele mužského žebříčku se nic nezměnilo, nadále vede Srb Novak Djokovič. Někteří elitní tenisté bojovali v Ženevě o týmový Laver Cup, vítěz turnaje ATP v Petrohradu Rus Daniil Medveděv zůstal na čtvrté příčce. 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga