S TROFEJEMI. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou po vítězství ve...

S TROFEJEMI. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou po vítězství ve čtyřhře na turnaji v Charlestonu. | foto: AP

Šafářová v Charlestonu ovládla čtyřhru, Hradecká se Siniakovou nestačily

  • 36
Tři české tenistky se potkaly ve finále čtyřhry v Charlestonu a nejvíc po jeho skončení juchala Lucie Šafářová. S americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly desátý společný titul, Lucii Hradeckou a Kateřinu Siniakovou porazily nasazené jedničky 6:1, 4:6, 10:7.

Šafářová s Mattekovou, přezdívané Team Bucie, zahájily letošní sezonu trofejí na Australian Open, která pro ně z grandslamů byla už čtvrtou společnou. Nyní počet turnajových titulů zaokrouhlily na deset za tři roky společného hraní.

Až ve čtvrtém zápase v Charlestonu ztratily set, ale nakonec Hradecké se Siniakovou nedopřály první titul při jejich třetím letošním finále po Indian Wells a Tchaj-peji. Na kontě Hradecké tak zůstalo z okruhu WTA 21 deblových trofejí, Siniakové dva.

Ve finále dvouhry se utkaly o premiérový titul v kariéře devatenáctileté Darja Kasatkinová a Jelena Ostapenková. Ruska Kasatkinová vyhrála souboj nenasazených nadějí nad lotyšskou soupeřkou jasně 6:3, 6:1.

Turnaj žen v Charlestonu v USA

antuka, dotace 776 000 dolarů

Dvouhra - finále:
Kasatkinová (Rus.) - Ostapenková (Lot.) 6:3, 6:1

Čtyřhra - finále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Hradecká, Siniaková (4-ČR) 6:1, 4:6, 10:7

Pavljučenkovová přehrála Světovou jedničku

Ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová porazila světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou 6:4, 2:6, 6:1 a počtvrté vyhrála turnaj v Monterrey. Kerberová tak stále čeká na první letošní titul, naposledy zvítězila v září na US Open po triumfu nad Karolínou Plíškovou.

Pavljučenkovová v Mexiku vybojovala předchozí trofeje v letech 2010, 2011 a 2013, kdy ve finále přehrála rovněž Kerberovou. „Ani si neuvědomuju, že tady mám už čtvrtou. Tenhle turnaj má zvláštní místo v mém srdci. Navíc světovou jedničku chce porazit přece každý,“ radovala se 16. hráčka žebříčku a druhá nasazená.

I když nebyla ve finále favoritkou, byla lepší hráčkou na kurtu. Rodačka ze Samary zahrála 49 vítězných úderů, Kerberová jen čtrnáct. V devátém vzájemném duelu Pavljučenkovové podlehla počtvrté. Turnajovou vítězkou na okruhu WTA se ruská tenistka stala podeváté v kariéře, na titul čekala rok a půl.

Turnaj žen v Monterrey

tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů

Dvouhra - finále:
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Kerberová (1-Něm.) 6:4, 2:6, 6:1

Čtyřhra - finále:
Hibinová, Rosolská (1-Jap./Pol.) - Jakupovičová, N. Kičenoková (Slovin./Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4)

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga