Fanoušci tenisového Roland Garros pomáhají odstranit kus plechu, který se uvolnil na jedné z tribun kurtu Philippa Chatriera. | foto: Reuters

Vítr netrápí jen tenisty. Na centrkurtu se utrhl kus plechu mezi diváky

  • 5
Počasí si zase zahrává s aktéry grandslamového Roland Garros. Tenisty otravuje zejména při nadhozu míčku při podání a během mužského čtvrtfinále mezi domácím Tsongou a Japoncem Nišikorim dokonce ohrozil i publikum na dvorci Philippa Chatriera.

Byl to dramatický moment se šťastným koncem. Hráči se zrovna na lavičce soustředili na další game, když se v rohu z jedné tribun ozvaly výkřiky zděšení.

„Co se stalo?“ nechápali zprvu diváci tenisového zápasu. Francouz Tsonga, vyrušený z koncentrace, se otočil na místo činu.

JSEM V POHODĚ. Jeden z fanoušků, kterého zranila na Roland Garros kus plechové...

Z obří obrazovky totiž poryv větru uvolnil plechový panel s ostny proti holubům o velikosti postele, který spadl do diváků. Nastal strach o jejich zdraví.

Po chvíli naštěstí jeden z fanoušků už po ošetření mával zavázanou rukou do kamery a ostatní tleskali.

Oficiální twitterový účet pak informoval, že lehčí zranění utrpěli tři lidé. Organizátoři z bezpečnostních důvodů vyklidili dvě řady v hledišti. Po dalších úpravách a důkladné se kontrole se mohli diváci vrátit zpět. Tenisté odešli do šatny a souboj pokračoval až po 40 minutách.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga