HVĚZDY V PRAZE. Takto propagovali Laver Cup v únoru Tomáš Berdych (vlevo) a Roger Federer. Brzy se v Praze potkají znovu.

HVĚZDY V PRAZE. Takto propagovali Laver Cup v únoru Tomáš Berdych (vlevo) a Roger Federer. Brzy se v Praze potkají znovu. | foto: Michal Šula, MAFRA

Hvězdný Laver Cup se blíží. Do prodeje se uvolnily poslední vstupenky

  • 11
Už příští víkend v Praze vypukne lákavá akce se superhvězdami tenisového světa v čele s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem - premiérový ročník Laver Cupu. Přípravy na akci už vrcholí. A fanoušci mají stále šanci se na ni podívat přímo; do prodeje se uvolnila poslední část vstupenek z technických blokací.

Za několik dnů Prahu zaplaví vítězové celkem 55 grandslamových titulů. Tenisové hvězdy se rozdělí do týmu Evropy a výběru světa a od pátku 22. do neděle 24. září se utkají o triumf v prvním ročníku nové akce, která je pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi.

V O2 areně tak nastoupí třeba králové letošní sezony Roger Federer a Rafael Nadal, česká stálice Tomáš Berdych, argentinský miláček fanoušků Juan Martin del Potro či australský buřič Nick Kyrgios.

Organizátoři mají napilno: s úpravami se začalo 8. září, dokončeny mají být příští úterý. Kromě přizpůsobení O2 areny, která již hostila finále Davis Cupu i Fed Cupu, pracují pořadatelé i na vybudování nové tréninkové haly s prosklenou stěnou, která umožní fanouškům sledovat hráče.

Pokud jste propásli dosavadní šance na koupi lístků, ještě nemusí být pozdě. Do prodeje se už uvolnila poslední várka vstupenek ve všech kategoriích, která je k dispozici přes www.lavercup.com.

Velká tenisová slavnost v Praze už je na dohled.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga