Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | foto: Reuters

Štěpánek v Madridu hladce zvládl úvod a zahraje si s Federerem

  • 3
Radek Štěpánek smetl v úvodním kole turnaje série Masters v Madridu Argentince Juana Monaka za necelou hodinu 6:1, 6:1. Českého tenistu v dalším kole čeká Roger Federer.
Švýcarský tenista se s českým hráčem utkal zatím sedmkrát a jen dvakrát odešel poražen. Naposledy na sebe narazili ve třetím kole US Open, kde na cestě za titulem vyhrál favorizovaný Federer bez ztráty setu.

Vedle Štěpánka se na předposledním turnaji série Masters v tomto roce představí i Tomáš Berdych, jehož čeká úvodní duel s Němcem Rainerem Schüttlerem.

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Monaco (Arg.) 6:1, 6:1
Gulbis (Lot.) - Kiefer (Něm.) 5:7, 6:4, 7:5


TURNAJ VE VÍDNI

Překvapivým vítězem tenisového turnaje ve Vídni se stal Němec Philipp Petzschner. Až 125. hráč světového žebříčku porazil v dnešním finále osmého nasazeného Francouze Gaela Monfilse a získal první titul na okruhu ATP.

Své první finále v kariéře vyhrál Petzschner za hodinu a půl dvakrát 6:4 a zajistil si prémii 139 tisíc eur. Čtyřiadvacetiletý rodák z Bayreuthu, jenž postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace, vyřadil na cestě za titulem hned v prvním kole nasazenou jedničku Švýcara Stanislase Wawrinku a následně českého hráče Jana Hernycha.

Dvouhra - finále:
Petzschner (Něm.) - Monfils (8-Fr.) 6:4, 6:4

Čtyřhra - finále:
Mirnyj, Ram (4-Běl./Izr.) - Petzschner, Peya (Něm./Rak.) 6:1, 7:5.

TURNAJ VE STOCKHOLMU

Argentinec David Nalbandian vyhrál tenisový turnaj ve Stockholmu a potvrdil pozici nasazené jedničky. Ve finále dnes zdolal domácího Robina Söderlinga 6:2, 5:7 a 6:3. Sedmý hráč světa vyhrál svůj druhý letošní a celkově devátý titul. Söderling zůstal potřetí v sezoně těsně pod vrcholem. S Nalbandianem si navíc zhoršil vzájemnou bilanci, když ze šesti duelů vyhrál jediný.

Dvouhra - finále:
Nalbandian (1-Arg.) - Söderling (4-Švéd.) 6:2, 5:7, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Björkman, Ullyet (1-Švéd./Zimb.) - Brunström, Ryderstedt (Švéd.) 6:1, 6:3.

TURNAJ V MOSKVĚ

Světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska vyhrála třetí turnaj za sebou. V moskevském finále dnes porazila domácí Veru Zvonarevovou 6:2 a 6:4 a vedle bodů do žebříčku si na své konto připíše téměř 200 tisíc dolarů. Svou dnešní soupeřku porazila i na cestě za nedávnými tituly ve Stuttgartu a Pekingu.

Jedinou slabší chvilku si ve finále Jankovičová vybrala v polovině druhého setu, kdy ztratila podruhé svůj servis a dovolila soupeřce vyrovnat na 4:4. Šesté vítězství z devátého vzájemného souboje si ale vzít nenechala. Celkově získala třiadvacetiletá tenistka devátý titul v kariéře.

Mužský titul si v ruském duelu zajistil překvapivě Igor Kunicyn, jenž do dnešního dne nehrál jediné finále turnaje ATP. Mnohem zkušenějšího Marata Safina, kterému nepomohlo ani 21 es, udolal po téměř třech hodinách 7:6, 6:7 a 6:3. Jednasedmdesátý hráč světa Kunicyn si připíše 171.000 dolarů.

Muži:
Dvouhra - finále:
Kunicyn (Rus.) - Safin (7-Rus.) 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Zvonarevová (7-Rus.) 6:2, 6:4

Čtyřhra - finále:
Petrovová, Srebotniková (4-Rus./Slov.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:4, 6:4.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga