Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | foto: AP

Štěpánek si přípravu na Melbourne zpestří exhibicí. Vyzve i McEnroea

  • 1
Loni dřel na turnajích až do Australian Open, letos si závěrečnou přípravu před úvodním grandslamem zpestří exhibicí. Nejlepší český tenista Radek Štěpánek si tento týden zahraje v Adelaide proti legendám světového tenisu, v deblu vyzve i Johna McEnroea.

Radek Štěpánek si zahraje exhibici World Tennis Challenge, kde vždy jeden současný hráč bojuje ve dvoučlenném týmu s hvězdou tenisové minulosti proti třem dalším dvojicím.

"Na legendy se těším, ale bude to hlavně příprava na Melbourne," řekl Štěpánek deníku Sport po turnaji v Brisbane, kde prohrál ve finále s Roddickem.

Jednatřicetiletého Štěpánka čekají od úterý do čtvrtka singlové zápasy proti Američanu Robbymu Gineprimu, Francouzi Gillesi Simonovi a australské naději Bernardu Tomicovi.

Aktuálně 13. tenista světa a známý vtipálek Štěpánek, měl ve dvojici bojovat společně s Matsem Wilanderem. Bývalá světová jednička se ale na poslední chvíli musela z rodinných důvodů omluvit.

Švéda tak nahradí někdejší dvojnásobný vítěz US Open Patrick Rafter. "S potěšením můžeme oznámit, že Matse ve středu a ve čtvrtek nahradí Patrick Rafter," píše se na oficiálních stránkách exhibice. S tím, že Štěpánkovým parťákem pro úvodní úterní duel bude Mansour Bahrami.

Dalšími legendami budou Australan Pat Cash, Henri Leconte z Francie a Američan John McEnroe. S americkým bouřlivákem se Štěpánek zná, ale dosud s ním nehrál. "Bude to skvělá zkušenost. Vážím si toho a těším se na to," dodal Štěpánek.

Turnaj slibuje pěti tisícovkám divákům skvělou podívanou, hraje se totiž současně na dvou kurtech. Každý den tak tenisoví fanoušci uvidí v akci všechny hráče.

Akce se poprvé uskutečnila v loňském roce a skončila triumfem amerického páru Jim Courier, Taylor Dent.

world tennis challenge

AUCKLAND, 12.-14. LEDNA 2010

Složení týmů:

Austrálie: Pat Cash, Bernard Tomic
Evropa: Henri Leconte, Gilles Simon
Mezinárodní: Patrick Rafter, Radek Štěpánek
Amerika: John McEnroe, Robby Ginepri
Divoká karta: Mansour Bahrami

Hrací systém:
První dvouhra: současní hráči dva sety. V případě vyrovnaného stavu, rozhodne super tie break

Druhá dvouhra: legendy na jeden set do osmi gamů (za stavu 7:7 tie break)

Čtyřhra: legenda + současný hráč na jeden set (super tie break podle potřeby)


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga