Barbora Krejčíková ve finále turnaje ve Starých Splavech.

Barbora Krejčíková ve finále turnaje ve Starých Splavech. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Ve Starých Splavech se chystají na druhý největší český turnaj tenistek

  • 0
Již 19. ročník mezinárodního tenisového turnaje žen série ITF Mácha Lake Open začne na kurtech ve Starých Splavech úvodní kvalifikací dvouhry 15. června 2020.

Do neděle 21. června bude u Máchova jezera bojovat o dotaci 60 tisíc amerických dolarů a o důležité body do pořadí světového žebříčku WTA 32 hráček v hlavní soutěži dvouhry, předtím stejný počet v kvalifikaci a šestnáct deblových párů.

Půjde o druhý největší a nejštědřeji bodovaný a dotovaný turnaj tenistek v Česku po podniku WTA Tour International v pražské Stromovce.

V českém finále ve Splavech kralovala jednička Krejčíková

Vloni se radovala z titulu ve Starých Splavech česká fedcupová reprezentantka Barbora Krejčíková, která se na nedávném grandslamu Australian Open poprvé probojovala z kvalifikace do druhého kola hlavní soutěže dvouhry a obhájila loňský titul v mixu, tentokrát v páru s Chorvatem Mektičem.

I v letošní ročníku budou patrony Mácha Lake Open české tenisové legendy sourozenci Helena a Cyril Sukovi a také současná přední světová hráčka Karolína Plíšková, která ve Starých Splavech v minulosti se sestrou Kristýnou začínala úspěšnou kariéru mezi ženami.

Také letos se u Máchova jezera očekává účast zajímavých tenisových jmen z konce první a z celé druhé stovky světového pořadí WTA.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga