Španělé se radují už po druhém dnu

S a n t a n d e r - Druhými finalisty Davisova poháru se dnes stali španělští tenisté, kteří vedou v Santanderu nad celkem Spojených států 3:0. Vítězný bod získali ve čtyřhře Alex Corretja a Juan Balcells, kteří porazili Todda Martina s Chrisem Woodruffem v pětisetové bitvě. O "salátovou mísu" se Španělé utkají v prosinci s obhájci trofeje Australany, kteří před týdnem v semifinále zdolali Brazílii.

Američané měli v prvním setu čtyři setboly, ale nedokázali ani jeden proměnit. "Kdybychom vyhráli první set, pak by se zápas vyvíjel jinak," tvrdil po zápase zklamaný nehrající kapitán Američanů John McEnroe. "Myslím, že jsme měli vyhrát ve třech nebo ve čtyřech setech," krčil rameny.

Španělé vyhráli první sadu v tie-breaku, ale rozjeté Američany, které McEnroe vehementně povzbuzoval, to nezchladilo. Hned v úvodu druhého setu získali Balcellsův servis a zakrátko  i celou sadu v poměru 6:2. Pak se ale probudilo publikum a dohnalo Španěly do dalšího tie-breaku. V rozhodující chvíli Woodruff zahrál volej do sítě a Španělé vedli 2:1.

Čtvrtý set měl podobný průběh jako druhý. Američanům se znovu podařilo v úvodu prorazit Balcellsovo podání a získat vedení. V osmé hře měl Martin mečbol, ale nedokázal jej proměnit. Američané set nakonec získali v poměru 7:5. V dramatické páté sadě Španělé získali Martinův servis a vedli již 3:0. Američané ale snížili a vzápětí vzali podání Corretjovi. V šesté hře dal Martin z druhého podání dvakrát eso a vyrovnal na 3:3. V osmém gamu se ale Španělé dostali do vedení 5:3 a unavení Američané se již nezvedli.

"Španělský tenis dnes slaví velký den," radoval se z vítězství nehrající kapitán domácích Javier Duarte. "Dokázali jsme, že máme výborné hráče."

Španělsko - USA 3:0
Čtyřhra:
Corretja, Balcells - Martin, Woodruff 7:6 (8:6), 2:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:3

Španělští tenisté Alex Corretja a Joan Balcells se radují v utkání čtyřhry, které rozhodlo o výhře nad USA


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga