Radost australských tenistů

Radost australských tenistů - Australané Lleyton Hewitt a Alicia Moliková se radují z výhry nad Slovenskem. | foto: Reuters

Slováci nestačili ani na Austrálii

  • 1
Perth - Slovenští tenisté neuspěli ani ve druhém utkání na Hopmanově poháru smíšených družstev v australském Perthu. Po prohře s českým týmem prohrála dvojice Dominik Hrbatý a Daniela Hantuchová s domácím párem Lleyton Hewitt, Alicia Moliková hladce 0:3. První bod pro pořádající zemi vybojovala Moliková, která porazila světovou osmičku Hantuchovou 6:4, 6:2. Zápas pak definitivně rozhodl Lleyton Hewitt, který přehrál Hrbatého rovněž snadno 6:2, 6:0.

Ve smíšené čtyřhře Slováci kladli větší odpor, nicméně prohráli ve dvou zkrácených hrách.  Moliková porazila hráčku první světové desítky poprvé v kariéře. "To vítězství mě samozřejmě moc těší, toužila jsem po něm celou sezónu. Ale větší radost mám z toho, že daří našemu týmu," radovala se Moliková.

"Vedeme si dobře, ne?" přitakal Hewitt, který ve dvojici s Molikovou ještě neztratil ani bod. V prvním utkání oba porazili 3:0 Itálii.

Český pár Jiří Novák a Daniela Bedáňová nastoupí k druhému utkání ve skupině B na Nový rok proti Itálii a o den později bude hrát s Austrálií.

SKUPINA B
Austrálie - Slovensko 3:0
Moliková - Hantuchová 6:4, 6:2, Hewitt - Hrbatý 6:2, 6:0, Moliková, Hewitt - Hantuchová, Hrbatý 7:6 (7:2), 7:6 (7:5).

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga