Serena Williamsová

Serena Williamsová | foto: AP

Touha po návratu žene Serenu Williamsovou do Fed Cupu

  • 2
I ve 36 letech prahne po tenisových trofejích, vzdor zářijovému porodu. Touha a láska k tenisu Serenu Williamsovou mohutně pohání zpět ke kurtům. Proto se držitelka 23 grandslamových titulů pokusí o druhý návrat. Bývalá světová jednička nechybí v americkém výběru pro první kolo Fed Cupu.

Přitom ještě před pár týdny Serena Williamsová vyprávěla: „Výkonnostně nejsem ještě tam, kde bych sama chtěla být.“

Tehdy se po exhibiční porážce s Jelenou Ostapenkovou, loňskou vítězkou Roland Garros, odřekla účast na Australian Open. Další termín comebacku? I na doporučení lékařů jej plánovala na březen na oblíbeném turnaji v Indian Wells.

Z pohovky tedy Williamsová sledovala korunovaci čerstvé šampionky Caroline Wozniacké v Melbourne Parku. „Byla jsem strašně nervózní,“ přiznala Williamsová.

A nakonec se chce vrátit dřív. Američanky na domácí půdě 10. a 11. února začnou cestu za obhajobou fedcupového titulu proti Nizozemkám.

Serena W. bude u toho. V nominaci Kathy Rinaldiové je společně se starší sestrou Venus a Coco Vandewegheovou. O čtvrté tenistce se rozhodne později. „Těším se, že budu reprezentovat se sestrou ve Fed Cupu,“ sdělila Venus.

Společně obě stanuly na jednom kurtu loni právě v Melbourne ve finále dvouhry Australian Open. Tehdy se radovala Serena, poté zamířila na mateřskou dovolenou. Venus prožila znamenitý tenisový rok - dokráčela i do finále Wimbledonu a na Turnaji mistryň.

Třináct měsíců poté se potkají znovu. Tentokrát na jedné straně sítě, poprvé od roku 2015, kdy naskočily do prvního kola proti Argentině.

Fedcupová bilance sester Williamsových nahání hrůzu. Ve dvouhře Serena žádné ze 13 utkání nepohrála, Venus se může pochlubit 19 vítězstvími z 21 mačů. „Strašně se těším, že se konečně vrátí,“ přidala Vandewegheová.

Těsně po Novém roce se Serena usmívala společně s dcerou Alexií na titulní stránce modního časopisu Vogue. V obsáhlém rozhovoru se svěřila i o svém zdraví. Těsně po porodu jí lékaři nalezli na plicích krevní sraženiny. I proto se rozhodla svůj návrat odložit.

Nyní se zdá, že zdravotní problémy jsou pryč. Nedávno Serena společně s manželem a přáteli absolvovala překážkový běh. Prodírala se, brodila se bahnem či šplhala po laně. Následně na sociálních sítích fanouškům vzkázala: „Jsem v dobré kondici.“ Už brzy to bude chtít prokázat i na kurtech.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga