Kim Clijstersová

Kim Clijstersová | foto: AP

Senzační obrat Clijstersové: z 1:5 a 0:40 v rozhodujícím setu k postupu

  • 10
Prohrávat 1:5 a 0:40 v rozhodujícím setu? Pro Kim Clijstersovou takové skóre noční můrou rozhodně není. Druhá tenistka světa to dokázala ve čtvrtém kole turnaje v Miami, když tento stav otočila v duelu s Anou Ivanovičovou. V zápase odvrátila celkem pět mečbolů a po více než dvou hodinách nakonec sama vydřela postup v tie-breaku.

Sedmadvacetiletá Belgičanka potvrdila známou pravdu. V tenise není zápas ztracený, dokud soupeř nepromění mečbol. Ivanovičová jich měla ve třetím setu celkem pět: čtyři za stavu 5:1, další o dvě hry později.

"Jsem na okruhu už hodně dlouho, abych věděla, že je třeba bojovat až do posledního míčku," usmívala se Clijstersová po souboji dvou bývalých světových jedniček.

První dějství vydřela v tie-breaku, druhé ztratila poměrem 3:6. A když v rozhodujícím setu prohrávala 1:5 a při svém podání 0:40, nebylo mnoho těch, kteří by věřili v obrat.

"I když to bylo 1:5, pořád musí soupeřka vyhrát čtyři body. A když cítíte, jak ubírá na agresivitě a dělá chyby, pak víte, že stále máte malou šanci," všimla si Belgičanka, která si letos už prošla také opačným extrémem. V lednovém finále v Sydney vedla proti Li Na v prvním setu už 5:0, ale sadu a nakonec celý zápas získala Číňanka.

Ivanovičová se v souboji s Clijstersovou nedočkala výhry ani na čtvrtý pokus a kurt opouštěla v slzách.

Ana Ivanovičová

"Je těžké se s tím vyrovnat. Měli byste teď vidět mou raketu," naznačila třiadvacetiletá Srbka, kde si vybila svou zlost.

"Měla jsem šance, ale Kim hrála opravdu moc dobře," dodala tenistka, která v zápase neproměnila celkem sedmnáct brejkbolů.

Clijstersová tak po vypadnutí jedničky Wozniacké zůstává v turnaji nejvýše nasazenou hráčkou. A může dál snít o obhajobě loňského titulu.

Ve čtvrtfinále ji vyzve osmá nasazená Běloruska Victoria Azarenková.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga