Safinova ´širá ruská duše´ hledá trenéra

Paříž - Marat Safin sice hraje vynikající tenis, je druhý na světě a probojoval se do semifinále French Open, ovšem něco mu přece chybí ke spokojenosti. Stále hledá trenéra. Proč? Hráč s nadsázkou tvrdí, že je skoro nemožné najít nějakého kouče, který by dokázal pochopit "širou ruskou duši". "Je to opravdu těžké někoho najít. Nikdo nám nerozumí," stěžuje si tenista.

A v čem že tkví rozdílná mentalita ruských hráčů? I na to zná dvaadvacetiletá hvězda odpověď. "My jsme zkrátka vyrůstali na trochu jiných komiksech. Jsme prostě jiní," vtipkuje v narážce na známé ruské kreslené seriály.

"Samozřejmě by bylo nejjednodušší, kdybych mohl pracovat s jiným Rusem. Takového ale najdete jenom těžko," uvědomuje si Safin. "Špatně se hledá trenér, který rozumí vám, tomu jak máte hrát, jací jste uvnitř a jaký být chcete," přemýšlel po vyřazení v semifinále od Španěla Ferrera.

Safin sice o problému s hledání kouče hovořil bezstarostně, ovšem jistě sám ví, že tento stav není ideální. "Další potíž je i v tom, že bývalí dobří tenisté teď mají po třicítce rodiny a nechtějí strávit 41 týdnů v roce na cestách. Každopádně nepřestávám hledat," konstatuje hráč, který si dal nyní za cíl dobytí první příčky na světovém žebříčku.

Marat Safin returnuje v zápase s Argentincem Acasusem


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga