OBVÁZANÁ ČEŠKA. S výraznými obvazy na levé ruce hrála Lucie Šafářová 2. kolo US...

OBVÁZANÁ ČEŠKA. S výraznými obvazy na levé ruce hrála Lucie Šafářová 2. kolo US Open s Robertou Vinciovou. | foto: Reuters

Byl to pro mě zmatený rok, hodnotila Šafářová. Doufá v lepší období

  • 0
New York (Od naší zpravodajky) - Na prohru zapomínala na kurtu. Krátce poté, co Lucie Šafářová podlehla ve druhém kole turnajové desítce Robertě Vinciové 6:4, 1:6, 2:6, odehrála deblový zápas. V něm s Ruskou Anastasií Pavljučenkovou vyhrály nad párem Cibulková, Niculescuová 6:2, 6:1, takže se ve tváři české tenistky objevil i úsměv.

Jak se zpětně díváte na zápas s Vinciovou?
Super první set, hodně jsme se tahaly, ale hrála jsem hodně dobře. Jenže mi utekl začátek druhého a ona se chytla. Na začátku třetího setu jsme se pak hodně tahaly o první gemy, já se zlomila a už mě zpátky nepustila. Dobře servírovala a hrála dobře já jsem se vykazila.

Zvedla se v tom druhém setu herně Vinciová nebo vy jste trochu ubrala na tempu?
Začala víc riskovat, tlačit mě a já dělala víc chyb. Celé se to otočilo. V druhém setu jsem i špatně servírovala, dávala jsem ji ty body rychle. 

Letošní grandslamy se vám nevyvedly. Je to velké zklamání?
Nebudu letošní sezonu hodnotit jako dobrou. Ambice byly daleko vyšší. Ale je to osmý rok, co je člověk na túře a ne každá sezona je skvělá. Navíc mě ještě čeká pár turnajů, pokusím se bilanci vylepšit. Doufám, že příští rok to bude lepší.

Čemu přikládáte tu nevýraznou sezonu?
Začátek se mi nevyvedl. Nemoc, antibiotika, pak jsme skončily s Biljanou (bývalou trenérkou Veselinovičovou - pozn.). Chvíli jsem byla bez trenéra, pak novej trenér. Bylo to zmatený, pro mě je to jakýsi přestupný rok, kdy se v mém životě udála spousta změn. Doufám, že se na ně adaptuju a začne lepší období


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga