Šafářová: Nicole euforii nepodlehne

  • 5
Praha - Teď už Nicole může vyhrát všechno. To po dosavadním vítězném tažení české tenistky Nicole Vaidišové na kurtech Rolanda Garrose v Paříži tvrdí další česká hráčka Lucie Šafářová, aktuálně 31. hráčka žebříčku WTA. Sama na pařížském grandslamu skončila v prvním kole, vyřadila ji Rumunka Perianuová.

"Nicole mě především překvapila v osmifinále, že vyřadila světovou jedničku Mauresmovou. Ta je totiž na antuce hodně silná, hraje na ní výborně. Takže když přešla přes Mauresmovou, teď už může porazit kohokoliv," myslí si Lucie Šafářová.

V úterním čtvrtfinále Vaidišová porazila Američanku Venus Williamsovou, stejně jako v osmifinále na to potřebovala tři sety, z nichž ten první vždy prohrála.

Nebyla tedy v jednoduché situaci, ale právě to ji podle Šafářové může posílit.

"Myslím, že její sebevědomí šlo po dvou těžkých výhrách nahoru," myslí si druhá nejlepší česká tenistka na žebříčku WTA.

Naopak odmítá spekulaci, zda výkon Nicole Vaidišové ve čtvrtečním semifinále s Ruskou Kuzněcovovou nemůže negativně ovlivnit euforie z předchozích úspěchů.

"Tohle vůbec není v její povaze," tvrdí Šafářová. "Pro Nicole je vítězství maximálním motivem, takže nějaké uspokojení z minulých výsledků asi nepřipadá v úvahu. Strašně moc bude chtít vyhrát, taky kdo by nechtěl. Vždyť je to semifinále grandslamu."

Jak Šafářová vidí hlavní přednosti Vaidišové a Kuzněcovové, vítězky US Open z roku 2004?

"Nicole dobře servíruje a je schopná výměny zakončit, má výborný forhend. Kuzněcovová je na antuce výborná, dobře se na kurtu pohybuje. Nedá se hledat favoritka, může to dopadnout jakkoliv," říká Šafářová, která byla z pohledu Vaidišové optimistkou před čtvrtfinále s Venus Williamsovou.

"Říkala jsem si, že přes ni půjde dál. Podle mého názoru byla těžší soupeřkou Mauresmová. Opravdu jsem byla hodně překvapená, že ji Nicole vyřadila," tvrdí Lucie Šafářová.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga