Victor Hanescu

Victor Hanescu | foto: AP

Rumunská jednička Hanescu v Davis Cupu proti Česku hrát nebude

  • 8
Českým daviscupovým týmem před barážovým duelem v Rumunsku momentálně cloumají obavy, zda svá zranění doléčí Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. Ale i soupeř má před zářijovým soubojem problémy - bude mu chybět jednička Victor Hanescu, jediný rumunský tenista ve světové stovce.

Kapitán Andrei Pavel se bude muset příští týden v Bukurešti obejít bez aktuálně 72. hráče žebříčku ATP, který je podle rumunských médií unaven a omluvil se. "Je to osobní rozhodnutí Victora, který kapitánovi řekl, že se cítí být unavený. Chápu ho, ale je to škoda, jelikož s ním bychom měli větší šance," řekla Ruxandra Dragomirová, bývalá tenistka a šéfka Rumunského tenisového svazu.

Domácí jedničkou tak bude šestadvacetiletý Adrian Ungur (136. v žebříčku ATP), dvojkou Victor Crivoi (216.) a trojkou Marius Copil (238.). Kvarteto doplňuje jedenáctý deblista světa Horia Tecau, který loni i letos hrál finále Wimbledonu.

Český tým má v nominaci světovou devítku Berdycha a Štěpánka
(25.), oba však aktuálně trápí zraněná ramena z grandslamového US Open v New Yorku a není jisté, zda budou moci hrát. V nominaci jsou také Lukáš Rosol a Jan Hájek.

"Nedělejme předčasné závěry. Hlavní je, abychom my nastoupili co nejsilnější, bez ohledu na sestavu Rumunů, kterou mohou měnit a taktizovat s ní, třeba i s ohledem na složení, v jakém se v Bukurešti objevíme," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga