Kristýna Plíšková narazí v 1. kole Roland Garros na Serenu Williamsovou.

Kristýna Plíšková narazí v 1. kole Roland Garros na Serenu Williamsovou. | foto: AP

Los Roland Garros: Kristýnu Plíškovou čeká na úvod Serena Williamsová

  • 23
Česká tenistka Kristýna Plíšková se v prvním kole Roland Garros utká s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Američanka odehraje první grandslam po loňském porodu dcery. Kateřinu Siniakovou čeká jiná někdejší první tenistka žebříčku Běloruska Viktoria Azarenková.

Nasazená šestka a loňská semifinalistka Karolína Plíšková si počká na soupeřku z kvalifikace a osmičku Petru Kvitovou čeká Verónica Cepedeová z Paraguaye. Barbora Strýcová se pokusí prolomit sérii porážek proti Japonce Kurumi Naraové.

Roland Garros 2018

Příloha iDNES.cz

Se Serenou Williamsovou, nyní až 453. hráčkou světa, se Kristýna Plíšková dosud nestřetla.

„Los jsem se dozvěděla po zápasu v Norimberku a popravdě se těším. Kvůli velkým zápasům tenis hraju. Serena je jednou z nejlepších hráček historie a zápas proti ní na Roland Garros je pro mě velká výzva,“ uvedla pro ČTK světová sedmdesátka Kristýna Plíšková, pro kterou je zatím French Open zakleté - nevyhrála zde ani jeden ze čtyř zápasů kvalifikace, ani třikrát v hlavní soutěži.

Američanka loni v září přivedla na svět holčičku a na kurty se vrátila letos v březnu. V Indian Wells i v Miami ale odehrála celkem jen čtyři zápasy s bilancí dvě výhry, dvě porážky. Další starty v Madridu a Římě odřekla.

Ani Siniaková se s Azarenkovou, rovněž hrající matkou, ještě na okruhu nestřetla. Běloruska má letos bilanci 11 výher a čtyři prohry. Pokud by Siniaková uspěla, narazila by na obhájkyni titulu, Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Karolína Plíšková může mít sice lehčí úvodní duel, hraje s českou kvalifikantkou Barborou Krejčíkovou, ale ve druhém může hrát s další krajankou Lucií Šafářovou a ve třetím s Ruskou Marií Šarapovovou.

Další Češka v pavouku Markéta Vondroušová se na úvod utká s Anou Bogdanovou z Rumunska, a pak případně s Němkou Angelique Kerberovou.

Desetinásobný šampion Španěl Rafael Nadal začne turnaj s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Tomáš Berdych je letos sedmnáctý nasazený a má za soupeře domácího Jeremyho Chardyho. Jiří Veselý nastoupí proti Dušanu Lajovičovi ze Srbska a ve 2. kole teoreticky vyzve dvojku Alexandra Zvereva z Německa.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga