Písařská křeč už Ulihracha pustila

Praha - Výborné výkony Bohdana Ulihracha z poslední doby zastavilo minulý týden v Dubaji zranění. Český tenista musel odstoupit během zápasu 1. kola proti Španělu Ferrerovi. Naštěstí nejde o nic vážného, daviscupový reprezentant hlásí, že je v pořádku a chystá se na americké turnaje. "Už jsem úplně v pohodě, naplno trénuju, hraju i gamy. Snad je to v pořádku," pochvaluje si rychlé vyřešení potíží.

Tenista se druhý den vrátil do Prahy, kde navštívil, proslulého fyzioterapeuta Pavla Koláře. Původní zprávy o poraněném zápěstí se ukázaly být mylné. "Nešlo vlastně o zápěstí. Tahalo to spíše mezi palcem a ukazovákem. Doktor Kolář tomu říká písařská křeč," vysvětluje hráč.

Žádné romány ale tenista nesepisoval. "Ne, z psaní to nebylo," ujišťuje. "Spíše to vzniklo den předtím. Byl jsem si zahrát golf a ten nezvyklý pohyb mi neudělal dobře," vracel se k nešťastnému rozhodnutí trochu se v Dubaji rozptýlit. Golf mu ale zatím neučaroval, takže snad další podobné potíže nenastanou. "Já skoro vůbec nehraju, jsem jenom elév."

Ulihrach v Praze postupně zvyšoval tréninkovou zátěž a necítí žádné potíže. "Zatím to vypadá dobře, problémy nejsou, hraju naplno," hlásí a je na něm znát úleva. Sám připouští, že do nadcházejících turnajů by nakočil i kdyby se necítil stoprocentně fit. "Asi bych hrál. Teď mám před sebou hodně důležité turnaje v Americe. Ty se počítají, ať už tam uděláte jakýkoliv výsledek. Nebylo by dobré o ně přijít."

Za oceán odlétá Ulihrach ve čtvrtek a věří, že svou formu během přestávky neztratil. "Bylo by hodně špatné teď jí ztratit. Doufám, že se mě pořád drží," věří. Cítí se v dobré pohodě.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga