Petra Cetkovská: Mrzí mě to vážně hodně

  • 4
Brno - V slzavé údolí se proměnila tisková konference s Petrou Cetkovskou po jejím druhém zápase. Přestože česká tenistka mohla s čistým svědomím říci, že pro úspěch udělala vše, co bylo v jejích silách, na zdolání Magdy Rybárikové to nestačilo. Při své fedcupové premiéře v singlu tak zaznamenala dvě porážky.

Poměrně dlouho museli novináři čekat po čtvrtém utkání na Petru Cetkovskou. Česká tenistka byla hodně smutná, do místnosti pro tiskové konference přišla uslzená.

Po první otázce se bezprostředně rozplakala. "Omlouvám se," špitla a poté popsala své pocity z druhé porážky v utkání. "Dělala jsem vše, co jsem mohla," krčila bezmocně rameny.

"Chtěla jsem hodně napravit sobotní prohru s Cibulkovou," vysvětlovala. "Dnes jsem měla spoustu šancí, jak se vrátit do zápasu a vyhrát jej, bohužel jsem je nevyužila."

I přes momentálně negativní pocity však Cetkovská přiznala, že jí oba duely hodně daly do další kariéry. "Odnesu si z toho vše, pozitivní i negativní. Dobré bylo už to, že jsem se mohla připravovat týden s Nicole a Lucií. Hrála jsem doma před tolika diváky, kteří mi fandili, což není jednoduché a já věřím, že mi to do budoucna hodně dá."

Pro Petru byla nová především zkušenost kolektivní sounáležitosti. "Na turnajích hraju jen sama za sebe. Tady jsem najednou cítila zodpovědnost k holkám, za výsledek celého týmu, za to, že hraju za Českou republiku. Ten pocit hodně svazuje," našla jednu z příčin svého neúspěchu.

Při srovnání obou zápasů Cetkovská připouští, že společným jmenovatelem je nevyužití jejích šancí v zápasech. "Oba zápasy byly těžké. V sobotu jsem přestala za stavu 5:2 hrát. V neděli jsem se z toho poučila, i za nepříznivého stavu jsem to nevzdávala, snažila jsem se s tím stále něco udělat. Bylo tam více možností, jak zápas otočit."

Krutý brněnský víkend by neměl na tenistce zanechat trvalejší stín. "Musím na to zapomenout a jít dál. Myslím, že mě tato zkušenost posílí."

Petra Cetkovská ve fedcupovém zápase s Magdalenou Rybárikovou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga