Anett Kontaveitová s trofejí pro vítězku Ostrava Open.

Anett Kontaveitová s trofejí pro vítězku Ostrava Open. | foto: Reuters

V Ostravě se v říjnu potřetí za sebou uskuteční tenisový turnaj WTA

  • 3
V Ostravě se potřetí za sebou odehraje tenisový turnaj žen kategorie WTA. Podnik J&T Banka Ostrava Open kategorie 500 se uskuteční od 3. do 9. října. Ženská tenisová asociace o tom dnes informovala v aktualizovaném kalendáři na svém webu, organizaci potvrdili i pořadatelé.

„S potěšením můžu oznámit, že jsme se znovu dohodli na pořádání turnaje WTA v Ostravě a připravili tím dárek nejen pro české tenisové fanoušky,“ řekl v prohlášení pro média Tomáš Petera, majitel pořádající agentury Perinvest.

„Organizace WTA v minulosti několikrát ocenila, jak kvalitní turnaj jsme přes všechna pandemická omezení dokázali připravit, a skvělé reakce se k nám dostávaly i od samotných hráček,“ doplnil Petera.

Turnaj se bude konat v Ostravě opět v jiném termínu než v minulých letech. Zatímco předloni nahradil původní čínské dějiště Čeng-čou a hrál se koncem října, vloni se prestižní podnik uskutečnil od 20. do 26. září. Tehdy v Ostravě vyhrála estonská tenistka Anett Kontaveitová, která ve finále porazila Marii Sakkariovou z Řecka.

„Letos se těšíme o to víc, protože bychom diváky v hale rádi přivítali bez respirátorů. Doufáme, že se jim představí nejen česká špička, ale jelikož v té době bude vrcholit boj o účast na Turnaji mistryň, myslím, že se můžeme těšit i na špičku světovou,“ dodal Petera. Informace o hráčském obsazení i vstupenkách budou zveřejněny později.

Česko uspořádá stejně jako v minulých letech dva turnaje nejvyššího ženského okruhu. Livesport Prague Open se uskuteční v areálu Sparty ve Stromovce od 25. do 31. července. Před rokem na něm triumfovala Barbora Krejčíková. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga