Japonská tenistka Naomi Ósakaová

Japonská tenistka Naomi Ósakaová | foto: AP

Ósakaová vynechá i Wimbledon, vrátit se chce na olympijském turnaji

  • 10
Japonská tenistka Naomi Ósakaová podle svého agenta nebude hrát ani ve Wimbledonu. Světová dvojka si chce po odstoupení z Roland Garros, které zdůvodnila ochranou svého duševního zdraví, dopřát delší pauzu s rodinou a přáteli. Vrátit se hodlá před domácími fanoušky na olympijském turnaji v Tokiu.

Třiadvacetiletá Ósakaová na antukovém grandslamu v Paříži vyvolala pozdvižení úmyslem bojkotovat média. Po kritické reakci okolí se po postupu do 2. kola rozhodla z turnaje odstoupit a přiznala, že od svého triumfu na US Open v roce 2018 trpí depresemi. Vynecháním povinných tiskových konferencí se chtěla vyhnout stresu z vystupování před médii, který má na její psychiku neblahý vliv.

Nyní si chce podle oznámení agenta Stuarta Duguideho dopřát další čas na vyřešení osobních záležitostí. „Na olympiádu bude připravena a už se moc těší, až si zahraje před domácími fanoušky,“ napsal Duguid v mailu médiím.

Pořadatelé Wimbledonu vyjádřili Ósakaové pochopení. „Naprosto jejímu rozhodnutí rozumíme. Přejeme jí příjemně strávený čas s přáteli a rodinou a těšíme se, že ji ve Wimbledonu přivítáme zpátky příští rok,“ uvedli zástupci All England Clubu v prohlášení.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Naomi Ósakaová