Petra Cetkovská

Petra Cetkovská | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Olomoucký ITS Cup přeje českým tenistkám. Na titul dál myslí tři

  • 6
Tři Češky a Ruska, takové je složení semifinále olomouckého tenisového turnaje ITS Cup. V sobotu od 11 hodin začíná program na centrkurtu Omegy soubojem Barbory Krejčíkové s Pernillou Mendesovou, po nich přijde na řadu Petra Cetkovská a Jekatěrina Alexandrovová. Program zakončí finále čtyřhry.

Barbora Krejčíková zatím plní roli nasazené jedničky, i Ukrajinku Jelizavetu Jančukovou vyřadila stejně jako předchozí soupeřky ve dvou setech 6:2 a 7:6.

„Užívám si to každý zápas, necítím žádný tlak,“ tvrdí 20letá rodačka z Brna, kterou koučuje wimbledonská vítězka Jana Novotná. 

„Změny, na kterých jsme pracovaly, už dokážu využít i ve hře,“ pochvaluje si hráčka prostějovského klubu ve videorozhovoru na stránkách turnaje.

V semifinále bude mít proti sobě Pernillu Mendesovou, která vyřadila poslední olomoucké želízko, Karolínu Muchovou, 6:4 a 6:4. 

Petra Cetkovská si poradila s Amanmuradovou z Uzbekistánu 7:6 a 6:0. Zda přejde i přes Rusku Alexandrovou a podaří se jí se obhájit loňský titul, bude jasné v neděli po 11. hodině, kdy začíná finále dvouhry. Vstup na všechny zápasy je zdarma.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga