Novotná vypadla také ve čtyřhře

F i l d e r s t a d t - Česká tenistka Jana Novotná se rozloučila s turnajem v německém Filderstadtu, kde v úterý nastoupila k závěrečné dvouhře své kariéry na okruhu WTA, porážkou v prvním kole čtyřhry. Spolu s Jihoafričankou Amandou Coetzerovou nestačily na americko-francouzskou dvojici Kimberly Poová, Anne-Gaelle Sidotová a podlehly jí 3:6 a 1:6. Senzačně už ve druhém kole dvouhry vypadla čerstvá vítězka mnichovského Grand Slam Cupu, americká tenistka Serena Williamsová.

Američanka Serena Williamsová po šestnácti vítězstvích v řadě utrpěla ve Filderstadtu první porážku. Poté, co jako třetí nasazená hráčka měla v prvním kole volný los, nestačila na obhájkyni titulu Sandrine Testudovou z Francie a podlehla jí 6:3, 4:6 a 5:7, přestože ve třetím setu vedla už 5:1.

K další výhře jí scházel jediný game, který ale nedokázala získat. "Opravdu už vedla 5:1? Ani o tom nevím," přiznala po zápase Testudová. "Snažila jsem se hrát od gamu ke gamu, a když už bylo vyrovnáno 5:5, řekla jsem si, že bych možná mohla vyhrát."

Williamsová se ve Filderstadtu prezentovala nejistým bekhendem a v rozhodující sadě se jí přestalo dařit podání. Dvojchybou nabídla soupeřce brejkbol, ta ho využila a snížila na
3:5. Poté začala Američanka posílat jeden míček za druhým do sítě a postarala se o první velké překvapení turnaje.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga