Sabine Lisická

Sabine Lisická | foto: AP

Německé tenistky přijedou do Brna na Fed Cup bez jedničky Lisické

Tenistky Německa dorazí do Brna k únorovému duelu 1. kola Fed Cupu bez své nejlepší hráčky Sabiny Lisické, která se omluvila. Čtyřiadvacáté hráčce světa se zápas týden po Australian Open podle všeho nehodí do programu.

"Je to samozřejmě škoda pro tým, ale byli jsme včas informováni a jejímu rozhodnutí rozumím," řekla agentuře SID v dějišti Australian Open Melbourne nehrající kapitánka německého družstva Barbara Rittnerová s tím, že dveře do reprezentace nejsou pro dvacetiletou Lisickou zavřeny.

Po odřeknutí Lisické tak bude týmovou jedničkou Andrea Petkovicová, jíž patří v žebříčku 49. místo. Další německé hráčky Anna-Lena Grönefeldová, Tatjana Maleková a Julia Görgesová jsou aktuálně v sedmé a osmé desítce pořadí WTA.

Utkání prvního kola Fed Cupu se na Brněnském výstavišti uskuteční 6. a 7. února. Český kapitán Petr Pála počítá se šesticí Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Iveta Benešová, Květa Peschkeová, Lucie Hradecká a Barbora Strýcová-Záhlavová. Užší nominaci určí po prvním týdnu Australian Open.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga