Wimbledon, finále: Roger Federer (dál), Rafael Nadal

Wimbledon, finále: Roger Federer (dál), Rafael Nadal - Rafael Nadal (blíže) hraje finále tenisového Wimbledonu proti Rogerovi Federerovi. | foto: Kevin Lamarque, Reuters

Nejlepší duel v historii, píší o finále Wimbledonu. Podívejte se na video

  • 63
Finále mužské dvouhry ve Wimbledonu mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem je podle britských médií možná nejlepším zápasem všech dob. Kromě konce kralování Švýcara deníky připomínají především dobu duelu a tie-break čtvrtého setu.

"Wimbledon a všichni, kdo se zajímají o sport, nikdy nezapomenou. Často se během zápasu zdálo, že byla překročena hranice mezi sportem a hlubokým lidským dramatem," hodnotí utkání deník The Telegraph.

"Ve chvílích, kdy se zdálo, že je Federerova tenisová éra u konce, přihodilo se něco kouzelného. Švýcar začal bojovat tak, jako by to byl nejdůležitější zápas jeho kariéry," dodává.

"Nebesa nám přinesla tento zápas a rozložila jej do sedmi hodin," připomíná The Daily Mail náročnost pětisetového zápasu, dvakrát přerušeného dešťovými přeháňkami. "Stejně jako při finále v roce 1980 mezi Borgem a McEnroem si bude tenis navěky pamatovat tie-break čtvrtého setu," vyzdvihuje nejzářivější chvíle nedělního finále Daily Mail.

"Rafa je teď princem temnoty," hlásá The Sun v narážce na pozdní vyvrcholení, kdy se korunovace nového šampiona odehrávala na již do tmy zahaleném centrkurtu.

"Travnatý jezdec Nadal ukončil Federerovo pětileté panování na Wimbledonu v nejlepším a nejdelším finále historie. Nadalovo vítězství tak dokonalo skvělý měsíc sportovních úspěchů pro Španělsko," naráží deník Mirror na nedávný triumf španělských fotbalistů na mistrovství Evropy.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga