Los české tenisty potěšil

Prostějov - Los českým tenistům přál. V utkání baráže o udržení Světové skupiny Davisova poháru nastoupí v pátek na kurt nejprve česká jednička Bohdan Ulihrach proti Adrianu Voineovi a až poté dostane s Jiřím Novákem šanci rumunská hvězda Andrej Pavel. V deblu pak svedou sobotní bitvu Novák a Rikl proti dvojici Pavel, Trifu.Rumuni se smáli, Češi nakonec roztáli

Nehrající kapitán českého týmu Jan Kukal několikrát zdůraznil, jak je tento los důležitý. "Rumuni se nesmějí chytit, takže je dobré, když první bude hrát jejich dvojka Voinea." Ten je lepší spíše na pomalé antuce, rychlý taraflex v prostějovské hale by mu neměl svědčit. "Pan starosta měl šťastnou ruku," pochváloval si.

Bohdan Ulihrach sehrál s Voineou nedávno třísetový zápas právě na prostějovském challengeru. To byla ovšem antuka. "Hraje hodně rychle a má výborný bekhend obouruč a servis," vyjmenovával silné stránky svého soka a přidal, že by Voinea při lepším zdraví měl patřit na žebříčku výš. Rumunovi nyní patří až 99. místo, ovšem už byl i šestatřicátý.

Jiří Novák Andreje Pavla zná, přestože s ním sehrál jediný soutěžní zápas. "Mojí výhodou je, že proti němu můžu jenom překvapit, nemám co ztratit." Pro něj je los nepříjemný v tom, že bude mít méně času na odpočinek před sobotní čtyřhrou. "Nedá se nic dělat, prostě to tak je," konstatoval. Zároveň se těšil, že ho přijde v jeho domácím městě povzbudit co nejvíce přátel. "Jen ať jsou pořádně slyšet," vzkazuje všem.

Kapitán Kukal upozornil, že ve stejné situaci jako Novák bude i Andrej Pavel. I v tom našel pro svůj tým výhodu. "Jirka narozdíl od Pavla hraje singla i debla normaálně na turnajích, pro Pavla to může být nezvyk." Zároveň ale varuje před Pavlovou sílou ve čtyřhře.

Los daviscupového utkání Česko - Rumunsko
Pátek (15.00) Ulihrach - Voinea, NOvák - Pavel
Sobota (13.30) Novák, Rikl - Pavel, Trifu
Neděle (13.00) Ulihrach - Pavel, Novák - Voinea

Změny mohou být provedeny maximálně jednu hodinu před zahájením zápasu.

Jedničky reprezentačních tenisových týmů Bohdan Ulihrach (vlevo) a Adrian Voinea se zdraví po rozlosování zápasů.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga