TRÁPENÍ. V roce 2012 nešlo podle plánu téměř nic. Petra Kvitová chce v nadcházející sezoně zabrat a potvrdit pozici ve světové desítce.

TRÁPENÍ. V roce 2012 nešlo podle plánu téměř nic. Petra Kvitová chce v nadcházející sezoně zabrat a potvrdit pozici ve světové desítce. | foto: AP

Kvitová zahájí sezonu proti Španělce Suárezové. Zkusí ji oplatit prohru

  • 7
Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová zahájí sezonu na turnaji v Brisbane utkáním proti Španělce Carle Suárezové. Celkově s ní má příznivou bilanci 3:1, ale poslední vzájemný zápas v říjnu v Pekingu prohrál ve dvou setech. Má ji tedy co vracet.

Ve druhém kole může wimbledonská vítězka nasazená jako číslo šest narazit na krajanku Lucii Hradeckou, kterou na úvod čeká Ruska Anastasija Pavlučenkovová. Také Hradecké má Kvitová co oplácet, neboť s ní naposledy v Madridu prohrála.

V Brisbane, kde startuje osm hráček z elitní desítky světového žebříčku, se představí i Lucie Šafářová. Turnaj s dotací jeden milion dolarů rozehraje proti Němce Sabine Lisické. Lepší z tohoto dua se utká se světovou jedničkou Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Prvním soupeřem daviscupového hrdiny Radka Štěpánka v nové sezoně bude bývalý první hráč světa Lleyton Hewitt. Australan nad českým tenistou zvítězil ve třech ze čtyř zápasů, naposledy mu ale v říjnu v Šanghaji v prvním kole podlehl.

Tomáš Berdych po neúspěšném vystoupení na exhibici v Abú Zabí začne turnajový program v indickém Čennaí, v prvním kole má nejvýše nasazený hráč volný los.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga