SAMOZŘEJMÝ POSTUP. Petra Kvitová porazila v prvním kole Australian Open Rusku...

SAMOZŘEJMÝ POSTUP. Petra Kvitová porazila v prvním kole Australian Open Rusku Věru Duševinovou. Ještě není co slavit. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Kvitová v Melbourne navázala na vítězný rituál: rizoto stále funguje

  • 7
Melbourne (Od spolupracovníka iDNES.cz) - Do stejné italské restaurace jako při loňském úspěšném tažení zašla Petra Kvitová se svým týmem v Melbourne i letos před úvodním zápasem. A vítězné rizoto opět zafungovalo. V prvním kole Australian Open se světová dvojka zdržela na dvorci jen hodinu a hladce postoupila.

Že už je Petra Kvitová světovou tenisovou hvězdou, není v Melbourne pochyb. Její první zápas na Australian Open byl zařazen na centrální kurt Roda Lavera, první tiskovka po vcelku obyčejném zápase prvního kola se konala v největší mediální místnosti, hvězdný však byl hlavně její sportovní výkon. Rusku Duševinovou smetla 6:2, 6:0.

"Začátek mi sice úplně nevyšel, hned poprvé na podání se mi povedly tři dvojchyby a servis mi vůbec dnes nepsal tak, jak by měl. Ale nepovedený vstup mě nezviklal, spíš jsem byla na sebe zase naštvaná. Říkala jsem si něco jako, co to zase je... Ale někdy mi to pomůže, že se na sebe trošku naštvu, a ukázalo se to hned vzápětí na returnu. S ním jsem byla spokojena asi nejvíc," hodnotila druhá tenistka světa.

Na centrkurt chvíli předtím vcházela s chutí. "Rok jsem v Aréně Roda Lavera nehrála a přece jen ty vzpomínky na loňský turnaj byly příjemné. Možná proto to vypadalo, že se na kurt tak natěšeně hrnu, ale těšila jsem se hlavně na to, že už konečně půjdu hrát."

SNAHA. Petra Kvitová v utkání Australian Open proti ruské tenistce Věře
MELBOURNE. Petra Kvitová na prvním grandslamovém turnaji sezony.
FOREHAND. Petra Kvitová v utkání Australian Open proti ruské tenistce Věře

VÍTĚZNÝ VSTUP. Petra Kvitová porazila v úvodním kole Australian Open ruskou tenistku Věru Duševinovou. Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Velké vedro ani nepříjemný vítr Kvitovou nijak výrazně nerozhodily. "V podobném větru jsme trénovali, tušila jsem, že bude foukat, a přece jen jsem na začátku moc nevěděla, co od sebe můžu čekat. Nakonec to s tím větrem nebylo tak hrozné, centrální dvorec má rozlehlé tribuny a určitě jsem na tom byla líp než ostatní na menších dvorcích."

Nejen nová fialovo-modrá kolekce včetně nových bot ale Kvitové pomohla k úspěšnému vstupu do grandslamové sezony. "Loni jsme tady v Melbourne den před zápasem chodili do jedné italské restaurace, kde mají výborné rizoto a velký výběr z několika druhů. A jelikož se dařilo, zašli jsme na stejné místo i včera. Jak je vidět, tenhle rituál zatím stále funguje!"

, pro iDNES.cz

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga