Kuertena Wimbledon netáhne

Paříž - Žádné velké překvapení nepřipravil Gustavo Kuerten, když ohlásil, že vynechá letošní Wimbledon. Brazilský tenista je znám svou nechutí ke hře na trávě a podobné rozhodnutí učinil už před rokem. Letos navíc Kuerten neprožívá dobrou sezonu. Musel se podrobit operaci kyčle a ztratil dost času rehabilitací. Místo třetího grandslamu sezony tak chce raději odpočívat a trénovat.

Pro Gustavo Kuertena skončilo letošní French Open nebývale brzy: ve čtvrtém kole na Španělu Costovi. Řada vítězství na slavném turnaji se tak přetrhla u čísla 18. Nyní hodlá jeden z nejlepších světových hráčů věnovat nějaký čas další péči své kyčli, aby vše bylo v pořádku s přechodem na americké betony.

"Ještě pořád se necítím úplně nejlépe, chvíli to ještě potrvá, než se dám úplně do pořádku," vysvětluje pohnutky, které jej vedly k odřeknutí wimbledonské účasti. Kuerten samozřejmě nepřizná, že Wimbledon hrát nechce. Takový postoj by mu mohl uškodit. "Já bych hrál rád, není to o mé nechuti nastoupit," snaží se přesvědčit pochybovače. "Byl by to moc velký risk."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga