Kuerten se radoval po 11 mečbolech

P r a h a / t v - Závěrečný zápas celého Mezinárodního tenisového mistrovství Francie v Paříži mezi Švédem Magnusem Normanem a Brazilcem Gustavem Kuertenem přinesl nadmíru dramatickou podívanou. Zápas se zpočátku vyvíjel jednoznačně pro Jihoameričana. Kuerten získal první dva sety poměrem 6:2, 6:3. Pak se však současná světová jednička výrazně zlepšila. Norman vyhrál třetí set 6:2, po brejku ve čtvrté sadě vedl 4:2, ale Brazilec vývoj setu otočil a v dramatické koncovce zvítězil 8:6 v tie-breaku.

Kuerten při své letošní cestě za druhým Grandslamovým titulem zdolal postupně Švéda Vinciguerru 3:0, stejným poměrem Francouze Charpentiera, 3:1 Američana Changa, bez ztráty sady Lapenttiho z Ecuadoru, po pětisetové bitvě Rusa Kafelnikova, 3:2 Španěla Ferrera a nakonec se Švédem Normanem uspěl po čtyřech sadách. Svou skvělou bilanci antukové sezóny si brazilský hráč po úspěchu v Paříži vylepšil na 28 vítězství a pouhých 6 proher. 

Mezinárodními tenisovými mistry pro rok 2000 se stali ve dvouhře mužů Brazilec Gustavo Kuerten, ve dvouhře žen Mary Pierceová z Francie, ve čtyřhře mužů Australané Woodbridge a Woodforde, ve čtyřhře žen Švýcarka Hingisová s Francouzkou Pierceovou a v soutěži smíšených dvojic se radovali Jihoafričané de Swardtová s Adamsem.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga