Korda musí mezi veterány brzdit

Praha, Monte Carlo - Postrachem evropského turnajového okruhu tenisových veteránů se stává Petr Korda. Po třech finálových účastech (loni v Londýně, letos v Grazu a Rotterdamu) vyhrál dva měsíce před svými pětatřicátinami silně obsazený turnaj v Monte Carlu. „Tento týden hrajeme další turnaj ve Frankfurtu. Musím trochu přibrzdit, aby mě mezi sebe ještě někdy pozvali,“ glosoval Korda. Turnaj se hrál v paláci Grimaldi, přicházelo skoro dva tisíce diváků.

„Měl jsem to z bytu dvě minuty pěšky,“ pochvaloval si Korda, který s rodinou jinak střídá bydlení v Praze a na Floridě, kde hraje často golf.

Vítěz Australian Open 1998 a bývalá světová dvojka porazil v Monaku minulý týden Francouze Noaha z pěti mečbolů (4:6, 6:1, super-tiebreak 12:10), Australana Cashe (7:5, 6:1) a Íránce Báhramího (7:5, 6:4). Vyhrál svou skupinu a ve finále pak vyřídil 6:4, 6:4 americkou legendu Johna McEnroea, jenž měl ve skupině mimo jiné Švéda Borga.

„Jsem spokojený, mám natrénováno a hraju docela dobře,“ řekl Korda, který si soupeře většinou „povodil“ s rezervou. Utkání s Báhramím však bylo hlavně show.

„Tolikrát přes síť jsem nikdy neskákal. A jednou se mi povedl servis s výskokem jako při volejbale,“ popisoval Korda, který si kousky nacvičil při úvodním turnaji Pro-Am, v němž mu byl deblovým partnerem francouzský cyklista Laurent Fignon, vítěz Tour de France 1983 a 1984. Za soupeře měli monackého prince Alberta a jednoho bankéře.

„Po Frankurtu, kde bude i Boris Becker, mě čeká v prosinci závěrečný turnaj v Londýně. A tam bych chtěl zase vyhrát,“ dodal Korda.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga