Lucie Šafářová se před semifinále Fed Cupu proti Belgii zranila. Koho zvolí český kapitán místo ní?

Lucie Šafářová se před semifinále Fed Cupu proti Belgii zranila. Koho zvolí český kapitán místo ní? | foto: AP

Koho místo Šafářové? Kapitán tenistek se rozhodne těsně před losem

  • 1
Kdo nahradí zraněnou Lucii Šafářovou v semifinálové dvouhře Fed Cupu? Kapitán českých tenistek Petr Pála se rozhodne až těsně před losem, který se uskuteční v Charleroi, dějišti utkání. Jedničkou pro duel s Belgií bude světová osmnáctka Petra Kvitová.

Původně měla být dvojkou Lucie Šafářová, ale ta odjela ve středu se zraněním domů a v týmu ji nahradila Lucie Hradecká. Na pozici dvojky Pála vybírá z tria Iveta Benešová (42. WTA), Barbora Záhlavová-Strýcová (49.) a Hradecká (65.).

"O druhé hráčce rozhodnu bezprostředně před losem po dopoledním tréninku," uvedl kapitán. Losování pořadí zápasů se uskuteční ve 12:30.

První variantou by mohla být Záhlavová-Strýcová, která byla minulý týden v osmifinále turnaje v Charlestonu, kde prohrála až po boji se světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. Ve Fed Cupu poprvé nastoupila již před devíti lety, jako šestnáctiletá tehdy jasně vyhrála, a od té doby má ve dvouhře bilanci šesti vítězství a dvou proher.

Solidní začátek sezony prožívá i Benešová, proti ní ale hovoří statistika. Ve Fed Cupu prohrála ve dvouhře devět z 12 zápasů. "V Americe jsem hrála dobře, mám ze hry dobrý pocit," hodnotila Benešová sezonu před odletem do Belgie a přitakala, že bude připravena i do dvouhry. "Uvidíme, jaká bude nominace."

Hradecká přiletěla narychlo ve středu a v tréninku se jí dařilo. Loni prohrála v semifinále proti silným Italkám obě dvouhry a s Květou Peschkeovou i čtyřhru, ale ve čtvrtfinále dokázala porazit Němku Andreu Petkovicovou.

Teoreticky může Pála zvolit variantu, že v sobotu pošle do hry jako dvojku Benešovou nebo Záhlavovou-Strýcovou a v neděli postaví Hradeckou, aby se Záhlavová-Strýcová s Benešovou mohly koncentrovat na případnou rozhodující čtyřhru.

V belgické nominaci se očekává, že při neúčasti světové dvojky Kim Clijstersové budou hrát dvouhru Yanina Wickmayerová (23.) a Kirsten Flipkensová (106.).

Kdo by měl doplnit Petru Kvitovou ve dvouhrách?

celkem hlasů: 139

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 pátek 15. dubna 2011. Anketa je uzavřena.

Barbora Záhlavová-Strýcová
Barbora Záhlavová-Strýcová 79
Iveta Benešová
Iveta Benešová 38
Lucie Hradecká
Lucie Hradecká 22
,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga