Karolína Plíšková během závěrečného ceremoniálu po finále Wimbledonu

Karolína Plíšková během závěrečného ceremoniálu po finále Wimbledonu | foto: AP

Uznání za skvělý turnaj i bojovnost. Plíškovou chválí Kvitová či McEnroe

  • 22
Přestože ve finále Wimbledonu nezvítězila, za srdnatý výkon si Karolína Plíšková vysloužila úctu tenisových osobností. Po třísetové prohře s Australankou Bartyovou ocenili českou tenistku krajanka Petra Kvitová, při komentování televizních přenosů pak grandslamoví šampioni John McEnroe či Mats Wilander.

Wimbledonská šampionka z let 2011 a 2014 Kvitová začala svůj příspěvek na sociálních sítích gratulací australské vítězce. 

„Opravdu speciální moment a naprosto zasloužený,“ ocenila Kvitová. „Gratuluji taky Karolíně ke skvělému turnaji,“ doplnila. 

Plíšková až do finále předváděla sebevědomé a téměř bezchybné výkony. V šesti zápasech ztratila jediný set, soupeřky deptala precizním podáním. 

Jenže v boji o titul si servisem zprvu nepomáhala. Ve druhé sadě za stavu 5:6 čelila na returnu hrozbě dvousetové porážky. Situaci však ustála a ve zkrácené hře si vymohla srovnání.

Česká tenistka Karolína Plíšková slaví zisk druhé sady ve finále Wimbledonu...

„Zaslouží si uznání, že to v druhé sadě nezabalila, bojovala a udělala z finále skvělé představení,“ pochválil Češku sedminásobný grandslamový vítěz Wilander při komentování pro stanici Eurosport.

Plíšková ve finále

servis iDNES.cz

Proměnu Plíškové ve finále ocenily i další bývalé hvězdy. „Je jinou hráčkou. Takhle jsme mysleli, že bude hrát od začátku. Dostala Bartyovou pod tlak a je vidět, čeho je schopna,“ uvedl trojnásobný vítěz Wimbledonu John McEnroe při komentování pro BBC.

„Plíšková na sebe může být za uplynulých čtrnáct dnů pyšná,“ připomněla bývalá světová jednička Tracy Austinová, že česká tenistka hrála první finále Wimbledonu, do kterého se dostala po nepříliš oslnivé sezoně. K duelu dodala: „Odvedla skvělou práci, jak se dostala zpátky do zápasu.“

Přímo z hlediště pak Plíškové tleskaly další legendy Billie Jean Kingová a Martina Navrátilová, trofej pro poraženou finalistku předala Češce vévodkyně z Cambridge. 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga