Martina Hingisová

Martina Hingisová | foto: AP

Hingisová zpět do profesionálního tenisu? Ve hře je debl s Davenportovou

  • 0
Martina Hingisová má nakročeno zpět do profesionálního tenisu. Devětadvacetiletá Švýcarka by měla odehrát několik turnajů ve čtyřhře spolu s další bývalou světovou jedničkou Lindsay Davenportovou. "Tenis mě pořád hodně baví," řekla Hingisová.

Že by se po Kim Clijstersové a Justine Heninové chystal další velký návrat? Ne tak úplně.

Podle švýcarského deníku Blick, který se odvolává na interview na televizní stanici ESPN Hingisová svůj návrat do profitenisu kategoricky neodmítá. "Dvouhra by byla na okruhu hodně těžká, možná bych zkusila čtyřhru," prohlásila Hingisová.

A nejraději by hrála po boku Američanky Davenportové, s níž se potkala v lednu na exhibici v Berlíně. "Lindsay se mě zeptala: Proč hrajeme jen pro zábavu a nezkusíme jeden dva turnaje spolu v deblu?"

Lindsay Davenportová

Už před několika dny oznámili pořadatelé slavného Wimbledonu, že Švýcarka se slovenskými kořeny bude na přelomu června a července hrát čtyřhru veteránek spolu s ruskou kráskou Annou Kurnikovovou.

V červenci by pak pětinásobná grandslamová vítězka z dvouhry měla nastoupit v americké sérii World Team Tenis po boku sester Williamsových a Clijstersové k celkem 14 zápasům v singlu i deblu.

Hingisová kariéru ukončila poprvé v roce 2003, ale za tři roky se vrátila. V roce 2007 měla pozitivní dopingový test na kokain a aby se vyhnula dvouletému zákazu, radši profesionální dráhu skončila nadobro.

O čtyři roky starší Davenportová oficiálně profesionální dráhu ještě neukončila. V lednu se měla představit na Australian Open, ale poté, co oznámila, že čeká druhé dítě, odložila svůj návrat na neurčito.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga