Martina Hingisová

Martina Hingisová | foto: AP

Hingisová přijede do Prahy, v květnu si na Štvanici zahraje exhibici

  • 0
Bývalá tenisová jednička Martina Hingisová se příští rok v květnu představí v Praze na Štvanici. Třicetiletou Švýcarku narozenou v Košicích čeká v rámci tradičního turnaje Prague Open start ve víkendové exhibici.

V souboji generací se proti HIngisové postaví sestry Plíškovy, vítězky juniorky dvouher na letošním Wimbledonu a Australian Open.

"Chystáme kombinovaný singl, Kristýna s Karolínou se budou střídat po dvou gamech," říká šéf organizátorů Vladimír Houdek.

Bývalá tenistka Martina Hingisová na jezdeckých závodech v Paříži v prosinci 2009Bývalá tenistka Martina Hingisová na jezdeckých závodech v Paříži v prosinci 2009

Martina Hingisová na parkurových závodech

Následovat budou mixy, partnera si vybere Hingisová a další hráčka minulosti Daniela Bedáňová.

kdo také hrál na štvanici

v rámci doprovodných exhibic:

Martina Navrátilová, Goran Ivaniševič, Thomas Muster, Henri Leconte, Pat Cash, Richard Krajicek, Ctislav Doseděl, Bohdan Ulihrach

Účast Hingisové má podpořit nový koncept mezinárodního turnaje s několikaletou tradicí.

Místo původního ženského turnaje světového okruhu s dotací 220 tisíc dolarů bude na programu divácky atraktivní mini grandslam, kombinující mužský challenger (dotace 100 tisíc dolarů) a ženský turnaj nižší kategorie (50 tisíc).

Po novém titulárním sponzorovi turnaj převezme jméno Strabag Prague Open 2011. Hrát se bude od 2. do 8. května.

Hingisová se rozloučila s tenisem před třemi lety po pozitivním testu na kokain při Wimbledonu. Nařčení z dopingu odmítá. Našla si nový smysl života. Odmalička miluje koně a nyní jezdí po Evropě parkurové závody.

Martina Hingisová a Anna Kurnikovová při exhibici na US Open 2010

Martina Hingisová a Anna Kurnikovová při exhibici na US Open 2010

Stále hledá partnera, opakovaně se zasnoubila, ale vztah nevydržel. Švýcarský bulvár Blick nyní odhalil nového přítele, o šest let mladšího Francouze Thibaulta Hutina. "Též dělá jezdectví, je šarmantní a Martinu nosí na rukách," píše list.

Tenis přesto nezůstává u Hingisové úplně stranou. Zkouší turnaje osobností, letos s Ruskou Kurnikovovou hrála čtyřhru legend na US Open a ve Wimbledonu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga