Hingisová miluje krátké procesy

M e l b o u r n e , P r a h a - Vstupenka na čtvrtfinále dvouhry, které hrála obhájkyně posledních tří vítězství z Australian Open, byla lístkem na krátký film. Světová tenisová jednička Martina Hingisová se vypořádala se Španělkou Sanchezovou za 45 minut suverénně dvakrát 6:1. Ze vzájemných střetnutí vyhrála Sanchezová jen to první v roce 1986, kdy bylo Hingisové patnáct. Od té doby Španělka prohrála třináctkrát za sebou.

Hingisová excelovala, nevynuceně zkazila jen sedm úderů a dělala si, co chtěla. Jenom po mečbolu neskočila radostí přes síť. "Od té doby, co jsem při tom jednou zakopla, už neskáču. Mám moc těžký zadek," řekla Hingisová, jež hrála v noci na středu o finále s další Španělkou, Martinezovou, kterou porazila ve finále Australian Open 1998.
Pořádek mezi muži, z nichž se do semifinále dostali první tři nasazení, narušil porážkou turnajové čtyřky Němce Kiefera třiadvacetiletý Švéd Norman.


Kiefer neproměnil pět brejkbolů a na Normanův setbol ve druhé sadě dal dvojchybu, stejně jako na mečbol. Norman postoupil do grandslamového semifinále poprvé.
Pověrčivému Němci nepomohlo, že den před utkáním zašel tak jako vždy na čínskou kuchyni. Normanovi zato sedla partička karet do jedenácti večer v hotelu s krajanem Björkmanem.


Milovník rybaření a švédské historické literatury dělíval svůj čas mezi tenis a bandy hokej.
"Někdy v šestnácti letech jsem dostal v jeden den dvě pozvánky," vyprávěl Norman. "Jednu od bandy hokeje na turnaj do Moskvy a druhou od tenisu na turnaj na Floridu. Vybíral jsem mezi těmito dvěma místy. Myslím, že je jasné, jak jsem se rozhodl a že jsem udělal dobře." Normanovým zítřejším soupeřem o nedělní finále bude obhájce titulu Rus Kafelnikov.


 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte