Hingisová bude muset svědčit

M i a m i - Nepříjemná povinnost čeká v dubnu na Martinu Hingisovou. Švýcarská tenistka se bude muset podle soudního rozhodnutí zúčastnit přímé konfrontace s mužem, kterého před rokem obvinila z toho, že ji pronásleduje. Švýcarka dosud odmítala fanatického obdivovatele vidět, protože měla strach. "Bojím se, že by se mi jeho obraz už vždy vracel," vysvětluje svůj postoj.

Padesátiletý Chorvat s australským občanstvím cestoval v minulém roce po turnajích, kde dvacetiletá tenistka hrála a dával jí všude najevo svou až fanatickou náklonnost. Vše vyvrcholilo na turnaji v Miami, kde musel být obdivovatel vykázán z tribuny. Muž ovšem neváhal a složil tisícidolarovou kauci, jenom aby mohl být přítomen dalšímu zápasu svého idolu. Tento zážitek mu ovšem zhořkl po dalším zatčení a uvalení kauce ve výši dvou milionů dolarů. Od té doby byl muž pod zámkem.

Světová jednička se ovšem alespoň jednomu setkání s mužem, který jí způsoboval zlé sny, určitě nevyhne. Obhájce totiž přišel s tím, že jeho klient má právo na osobní konfrontaci s žalobkyní. "Nikdy Hingisové nevyhrožoval, pouze jí posílal milostné dopisy a květiny," uvedl na jeho obranu. "Muži se vždycky zajímali o ženy, na tom snad není nic divného," hájil svého klienta.

Soudní lékaři označili obviněného za schizofrenika trpícího fixní ideou. Tenisová historie zná poměrně nedávný případ, který se tomuto podobá. Američanka Monica Selešová byla v dubnu 1993 na turnaji v Hamburku napadena psychopatem, který jí bodl nožem. Hráčka se psychicky zhroutila a musela přerušit kariéru vdobě, kdy byla na jejím vrcholu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga