Heninovou nezastavila ani Jankovičová

Madrid - Světová tenisová jednička Justine Heninová zvládla na Turnaji mistryň vítězně i druhý zápas a výrazně se tak přiblížila k postupu do semifinále. Belgická obhájkyně loňského vítězství v Madridu porazila 6:2, 6:2 svou oblíbenou soupeřku Jelenu Jankovičovou.

Dvaadvacetiletá Srbka na Turnaji mistrů debutuje, ale ani zde se nedokázala zbavit prokletí v podobě o tři roky starší Heninové. Belgičanka vyhrála nad Jankovičovou i devátý vzájemný zápas v kariéře, z toho sedmý letos, a protáhla svou vítěznou sérii na 22 zápasů.

V úterý zdolala světová jednička jinou debutantku Annu Čakvetadzeovou z Ruska, která si dnes na Turnaji mistrů připsala první výhru. Cestu k ní jí usnadnila Američanka Serena Williamsová, jež kvůli zdravotním potížím utkání po prvním prohraném setu 4:6 vzdala.

Vítězka letošního Australian Open už nastoupila do zápasu se speciálně zabandážovanými koleny a za stavu 4:5 se nechala dlouho ošetřovat. Po dalším prohraném gamu se slzami v očích svůj první a možná i poslední duel v Madridu skrečovala.

V posledním dnešním utkání se výrazně přiblížila účasti v semifinále Srbka na Ivanovičová, jež zdolala 6:2 a 7:6 Slovenku Danielu Hantuchovou a připsala si ve Španělsku druhé vítězství. Hantuchová oproti tomu druhý zápas ztratila.

VÝSLEDKY

Žlutá skupina:
Heninová (1-Belg.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:2, 6:2
Čakvetadzeová (7-Rus.) - S. Williamsová (5-USA) 6:4 skreč.

Červená skupina:
Ivanovičová (4-Srb.) - Hantuchová (8-SR) 6:2, 7:6 (11:9).

Belgická tenistka Justine Heninová v utkání s Jelenou Jankovičovou ze Srbska.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga