Hájek a Vik jsou v Praze už v semifinále

Praha - Český tenis bude mít dvojí zastoupení v semifinále challengerového turnaje ECM Prague Open. Překvapivě i díky kvalifikantu Janu Hájkovi. Vítěz březnového challengeru v italské Barlettě, ve čtvrtfinále na Štvanici zdolal Němce Denise Gremelmayra 4:6, 7:5, 6:3. Druhým šťastným českým tenistou je Robin Vik.

První semifinalistkou turnaje WTA Tour se stala izraelská tenistka Šahar Peerová.

Třetí nasazená hráčka ve čtvrtfinále porazila turnajovou osmičku Alonu Bondarenkovou z Ukrajiny 7:5 a 6:0.

Další semifinalistkou dvouhry žen turnaje WTA se stala pátá nasazená Samantha Stosurová z Austrálie, první žena světového deblového žebříčku. O finále si nečekaně zahraje i Estonka Kaia Kanepiová, přemožitelka nejvýše nasazené Marion Bartoliové z prvního kola.


Končí pouze Zíb

Tenista Vik po pomalém nástupu porazil Llodru a je v semifinále Český tenista Robin Vik, nasazená turnajová jednička, navzdory pomalému nástupu do prvního setu ve čtvrtfinále Prague Open proti Michaelu Llodrovi z Francie nakonec uspěl.

V prvním setu rychle prohrával už 2:5, ale pak zrychlil a zpřesnil hru, přestal chybovat a svého soupeře porazil po setech 7:5 a 6:2.

Po pěti prohraných gamech za sebou se Llodra nedokázal zlepšit ani na začátku druhé sady. Prohrál hned svůj první servis a na kurtu působil odevzdaným dojmem. Vik už měl až do konce zápas plně ve svých rukách a podle statistik i daleko lépe podával.

"Ze začátku jsem byl trochu nervózní, nebylo to ono," řekl Vik k nevydařenému úvodu zápasu. Přesto podle svých slov věřil, že utkání otočí. Za stavu 3:5 sebral soupeři podání a obrat se mu povedl. "Tam se to zlomilo, bylo vidět, že ho to vzalo. Ve druhém setu už to v podstatě vypustil," uvedl Vik.

Český tenista se v boji o postup do finále střetne v sobotu s Argentincem Sergiem Roitmanem, druhou semifinálovou dvojici tvoří Jan Hájek a Řek Konstantinos Economidis. "České finále by bylo dobré, ale nejdřív musím vyhrát zítra," plánoval Vik.

V sobotu se hrají semifinále dvouher a finále čtyřhry mužů, program na Štvanici začíná v 11:00. O den později jsou v plánu zbývající finálové zápasy o hodinu později.

Tomáš Zíb prohrál ve čtvrtfinále s Řekem Konstantinosem Economidisem po setech 1:6 a 3:6.

Dramatický průběh měly dnešní semifinálové čtyřhry mužů, které obě skončily až v supertie-breaku. Ramon Delgado z Paraguaye a Sergio Roitman z Argentiny porazili třetí nasazený australský pár Ashley Fisher, Jordan Kerr 13:11, česká dvojice Petr Pála a David Škoch zdolala ve třetím zkráceném setu 12:10 Jihoafričana Jeffa Coetzeeho a Rogiera Wassena z Nizozemska.

Výsledky:
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Peerová (3-Izr.) - Bondarenková (8-Ukr.) 7:5, 6:0, Stosurová (5-Austr.) - Loitová (4-Fr.) 6:4, 6:3, Kanepiová (Est.) - Camerinová (6-It.) 7:5, 0:6, 7:5, Šuaj Pcheng (7-Čína) - Rybáriková (SR) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Bartoliová, Peerová (2-Fr./Izr.) - Drakeová, Sequeraová (Kan./Ven.) 6:2, 0:6, 6:4.
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hájek (ČR) - Gremelmayr (Něm.) 4:6, 7:5, 6:3, Economidis (Řec.) - Zíb (ČR) 6:1, 6:3, Roitman (Arg.) - Pavel (Rum.) 6:3, 6:2, Vik (1-ČR) - Llodra (Fr.) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Pála, Škoch (2-ČR) - Coetzee, Wassen (5-JAR/Niz.) 7:5, 2:6, 12:10, Delgado, Roitman (Par./Arg.) - Fisher, Kerr (3-Austr.) 4:6, 6:4, 13:11.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga