Eva Krejčová se loučí s velkým tenisem

Plzeň - Nedávné US Open bylo zřejmě posledním vystoupením plzeňské tenistky Evy Krejčové na velkých turnajích. Hráčka Slavie Pilsner Urquell Plzeň v New Yorku skončila ve druhém kole kvalifikace, do hlavní soutěže neprošla. „Soupeřka byla velmi silná, nakonec právě ona prošla do hlavní soutěže. Chybělo mi i štěstí. Nedá se nic dělat, život jde dál,“ uvedla šestadvacetiletá tenistka.
Vyřazení v New Yorku pro vás znamená konec sezony?
Především jsem se rozhodla, že kvalifikace US Open byla mým posledním profesionálním vystoupením v kariéře.

Proč?
Mám zdravotní problémy. Udělal se mi rosol na noze. Vypadá to, že budu muset na operaci. Vlastně celé léto jsem nebyla v pořádku, odehrála jsem pouze dva turnaje. Přitom začátek roku nebyl špatný, byla jsem někde okolo sto osmdesátého místa na žebříčku. Pak už to šlo dolů. Tenisu jsem se vždy snažila dávat úplně všechno, ale zdraví mi neslouží. Nejlepší bude skončit.

Tenisovou raketu odložíte navždycky?
To ne, chci u tenisu zůstat jako trenérka. Na podzim si ještě zahraju nějaký turnaj. Ale nikam za oceán. Chci mít ze hry radost. A taky mám ještě smlouvu s plzeňským klubem. Nastoupila jsem v extralize a když bude potřeba, Slavii pomůžu.

Cítíte smutek?
Jsem hodně unavená, po světě jsem jezdila osm let. Teď si kladu jiný cíl. Dosáhnout s někým jako trenérka víc, než jsem dokázala jako hráčka.

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga

Témata: Raketa