Diskuze

Za rok „z nuly na sto“. Podivuhodných dvanáct měsíců slečny KP

Kalendář má v jejím případě smysl pro pečlivost, neboť vše od sebe dělí takřka přesně rok. Karolína Plíšková během něj zažila klasický příběh „from zero to hero“, volně přeloženo třeba „z nuly na sto“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To 'ne vlastním přičiněním' se evidentně vztahuje ke zdůrazněnému datu 17. července. Kdo chce, tak to tak přečte. Zastávám se pana Němého.

2 5
možnosti

No vždyť ano. A kdo má nejvíce bodů k 17.červenci 2017?

Máte snad pocit, že jí Halep nějaké přihodila?

6 1
možnosti

Tak jinak:

1/ Když se stane někdo k nějakému určitému datu světovou jedničkou PO VLASTNÍM VÍTĚZSTVÍ, stal se touto jedničkou PRÁVĚ k tomuto datu VLASTNÍM PŘIČINĚNÍM.

2/ Když se stane někdo k nějakému datu světovou jedničkou jen ZÁSLUHOU CIZÍCH VÍTĚZSTVÍ (zde Muguruza, Konta), stal se touto jedničkou PRÁVĚ k tomuto datu NE VLASTNÍM PŘIČINĚNÍM.

Jistě to nebylo myšleno tak, že by se Karolína OBECNĚ stala světovou jedničkou bez vlastních zásluh - jen k tomuto konkrétnímu datu.

Úplně zbytečná slovíčkářská diskuse, protože to každému, kdo se zajímá o tenis a výpočet žebříčku, je naprosto jasné.

5 4
možnosti

Jako já myslím, že všichni chápou, jak to autor myslel, ale formulace je to (zdá se i podle reakcí mnohých) dost nepovedená. Novinář by měl umět najít způsob, jak vyjádřit myšlenku.

2 0
možnosti

No bohužel nemáte pravdu.

Zdá se, že nemáte moc povědomí o tom, jak se počítají žebříčky WTA a ATP. Ty se přepočítávají každý týden a během GS jednou za 14 dní. A právě proto se KP stala světovou jedničkou k uváděnému datu. A protože žebříčky vycházejí vždy v pondělí, tak to připadne na pondělí. A protože se body přičítají za vítězství a za neobhájení se odčítají. Tudíž KP se nestala světovou jedničkou jen zásluhou cizích vítězství, jak píšete v bodu dva, ale i svými vítězstvími, která si během těch dvou týdnů uhrála.

1 0
možnosti

J58i20ř10í 90K32v94ě21š

13. 7. 2017 17:23

Bohužel nemáte pravdu vy, protože bez pomoci soupeřek by jí ta vítězství během těch dvou týdnů nestačila.

1 4
možnosti

D44a74v56i56d 44H24ý28ž64a

13. 7. 2017 17:37

Koukalová získala malý globus poté co potřebovala o dost míst porazit Lauru, což se nakonec podařilo a malý globus nakonec získala. To je úplně to samé, kombinace tvých výsledků a případně i cizích. Koho to zajímá? Za měsíc to nikdo nebude řešit jak se stala Karolína světovou jedničkou.

2 0
možnosti

Kvitová zřejmě nikdy pomoc soupeřek nepotřebovala, že Jiříku?

Že já se vůbec s tebou, nemocným člověkem, bavím ...

0 0
možnosti

Kazdy mluvime o necem jinem... BTW - tvorbu zebricku sleduji a dokonce prubezne analyticky vyhodnocuji - uz ca 25 let. Ale o to v mem vyjadreni vubec neslo.

0 0
možnosti