Déšť zastavil Tabaru v mečbolu

Praha - Příroda se postavila na stranu tenisty Oty Fukárka v jeho pátečním zápase čtvrtfinále pražského turnaje ECM CUP. Jeho soupeř Michal Tabara měl při Fukárkově podání měčbol, ale v tu chvíli musel rozhodčí zápas přerušit kvůli dešti, který se snesl na štvanické dvorce. Bez rozřešení je zatím i zápas mezi Brazilcem Sa a Argentincem Kordaszem. Zbývající zápasy čtvrtfinále i semifinále se také odehrají v sobotu.

Michal Tabara zatím potvrzuje pozici turnajové jedničky. V zápasech prvního a druhého kola, kdy nastoupil proti Rusu Čerkasovovi a Španělu Lopezovi, ztratil dohromady jenom sedm her. S Otou Fukárkem to byl ovšem daleko tvrdší zápas. První sadu získal Tabara, vítěz turnaje v Chennai, až v tie-breaku 7:4, ta druhá vyšla lépe jeho soupeři. Při Fukárkově podání za stavu 3:5 a 30:40 pak musel být zápas v rozhodujícím setu zastaven.

V jihoamerickém čtvrtfinále se sešli Brazilec Andre Sa a neznámý Argentinec Christian Kordasz. Také tento zápas byl velmi vyrovnaný a také tento zápas byl přerušen v průběhu samotného vyvrcholení. Favorizovaný Sa v ten moment vedl 5:4 a 15:0 ve třetím setu.

Sobotní program na Štvanici zahájí dohrávky čtvrtfinálových zápasů Tabara - Fukárek a Sa - Kordasz. Své zápasy pak odehrají Jimy Szymanski z Venezuely s Ctislavem Dosedělem a Martin Damm s Janem Hernychem. Odpoledne jsou v plánu semifinálové zápasy.

Neúplné výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tabara (1) - Fukárek (7-oba ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 5:3 (30:40) přerušeno pro déšť
Sa (3-Braz.) - Kordasz (Arg.) 4:6, 6:4, 5:4 (15:0) přerušeno pro déšť


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga