Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil zatím není rozhodnutý o tom, koho vyšle do prvního nedělního singlu v baráži proti Indii.

Kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil zatím není rozhodnutý o tom, koho vyšle do prvního nedělního singlu v baráži proti Indii. | foto: ČTK

Veselý, Štěpánek, či Pavlásek? Nejdřív se zeptám Radka, řekl Navrátil

  • 36
Dillí (Od našeho zpravodaje) - Lámal si hlavu, koho postavit do sobotní čtyřhry vedle zkušeného Radka Štěpánka. A nyní čeká kapitána Jaroslava Navrátila další dilema - komu dát důvěru pro první nedělní dvouhru? Týmová jednička Jiří Veselý v pátek nepřesvědčila. Nahradí ho zkušený Radek Štěpánek? Nebo snad Adam Pavlásek? „I to je možné,“ řekl Navrátil.

První volba mu vyšla. V pátek večer oznámil Pavláskovi: Budeš hrát čtyřhru.

A nejmladší člen týmu se mu proti indické dvojici Rohan Bopanna, Leander Paes odvděčil skvělým výkonem, kterým po boku Štěpánka pomohl k vedení v baráži o udržení ve Světové skupině Davis Cupu 2:1.

„Bál jsem se jen toho, že Radka strašně moc respektuje, jelikož je to mladší hráč. Ale jak jsme viděli, tak se perfektně doplňovali, výborně returnovali. Adam pomáhal v těžkých, složitých situacích. Nebál se,“ chválil ho Navrátil.

Pavláska nasadil i proto, že chtěl šetřit síly Lukáše Rosola. Ten v pátek po přesvědčivém výkonu zdolal Yukiho Bhambriho a kapitán vyhlásil, že bude určitě hrát i v neděli.

Rosol má jakožto týmová dvojka nastoupit do druhé nedělní dvouhry. Kdo ale odehraje tu úvodní? První hráč českého výběru Jiří Veselý v pátek po utrápeném vystoupení podlehl Somdevu Devvarmanovi. „Zklamal mě,“ přiznal český kapitán.

Zklamal ho tolik, že už proti Indii šanci nedostane? „Jirka je z toho sám špatný. Ale takový je tenis, obzvlášť ten týmový. Už je to minulost. Myslím, že má v sobě sebevědomí, týmu chce pomoct a bude určitě nažhavený na nedělní zápas.“

Není však vyloučeno, že Navrátil dá přednost některému z úspěšných deblistů: rozjetému Adamu Pavláskovi či zkušenému Radkovi Štěpánkovi.

„Myšlenku v hlavě mám. Rozhodnu to dnes na večeři. Chtěl bych, abychom udělali třetí bod rovnou. Nikdy nevíte, co se stane v pátém zápase,“ prozradil kapitán. „Nejdřív budu mluvit s Radkem. Ne proto, abych ho lámal na dvouhru. Ale je nejzkušenější, tak mě zajímá, jak tu situaci vidí.“

Štěpánek však naznačil, že by měl dostat Veselý druhou šanci. „Myslím si, že by to mělo zůstat, jak to je. Ale musíme si na to sednout a říct si, co se bude dít zítra. Uvidíme podle toho, jak se kdo cítí.“

K udržení ve Světové skupině už Česku chybí jediná výhra.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga