Česká tenistka Petra Cetkovská returnuje ve finále turnaje v New Havenu.

Česká tenistka Petra Cetkovská returnuje ve finále turnaje v New Havenu. | foto: AP

Cetkovskou zastavila v New Havenu až světová jednička Wozniacká

  • 38
Česká tenistka Petra Cetkovská svůj první turnaj WTA nevyhrála. Ve finále v New Havenu podlehla dánské světové jedničce Caroline Wozniacké ve dvou setech 4:6, 1:6.

Za životní úspěch v generálce na US Open získala česká hráčka, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, 320 bodů do světového žebříčku a prémii 55.000 dolarů.

Šestadvacetiletá Cetkovská v semifinále vyřadila po velkém boji vítězku Roland Garros a sedmou hráčku světa Li Na z Číny, ale v sobotu na další favoritku nestačila.

V první sadě ještě 40. hráčka žebříčku WTA Wozniacké vzdorovala a prohrála za 50 minut, druhý set už ale byl jasnou záležitostí blonďaté Dánky.

"Mám ohromnou radost, že jsem se dostala až sem. Když už jsem byla ve finále, chtěla jsem samozřejmě zkusit taky vyhrát, ale dneska to bylo na mě příliš. Caroline hraje výborně," uvedla Cetkovská po finále, které bylo za stavu 1:1 v prvním setu na hodinu a půl přerušeno kvůli dešti.

V New Havenu vyhrála i s kvalifikací sedm zápasů a ve světovém žebříčku se posune ke 30. místu, čímž vylepší své dosavadní maximum.

O pět let mladší Wozniacká ukončila zápas čistou hrou při svém podání a vyhrála v New Havenu počtvrté za sebou. Letos triumfovala už na šestém turnaji a v kariéře si připsala osmnáctý triumf. Od pondělí bude v New Yorku znovu usilovat o premiérový grandslamový titul.

Dvouhra - finále:

Wozniacká (1-Dán.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Čchuang Čchia-jung, Govorcovová (3-Tchaj-wan/Běl.) - Erraniová, Vinciová (It.) 7:5, 6:2.

Winston-Salem

První ročník turnaje ve Winston-Salemu vyhrál americký tenista John Isner. Více než dvoumetrový hráč porazil ve finále generálky na US Open 4:6, 6:3 a 6:4 Francouze Juliena Benneteaua.

Šestadvacetiletý Isner v dnešním dvouhodinovém souboji nastřílel 19 es a získal třetí titul na okruhu v kariéře. Čtvrtý nasazený hráč měl ve Winston-Salemu opravdové domácí prostředí, neboť vyrůstal v nedalekém Greensboro.

Dvouhra - finále:

Isner (4-USA) - Benneteau (Fr.) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Erlich, Ram (Izr.) - Kas, Peya (4-Něm./Rak.) 7:6 (7:2), 6:4

Dallas

Vítězkou tenisového turnaje v Dallasu se stala Němka Sabine Lisická, která porazila Francouzku Aravane Rezaiovou 6:2, 6:1 a získala třetí titul.

Dvouhra - finále:

Lisická (5-Něm.) - Rezaiová (Fr.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Briantiová, Cirsteaová (It./Rum.) - Cornetová, Parmentierová (Fr.) 7:5, 6:3.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga