KRÁLOVNA BEZ GRANDSLAMU. Caroline Wozniacké chybí k potvrzení trůnu jedničky jen titul z podniku

KRÁLOVNA BEZ GRANDSLAMU. Caroline Wozniacké chybí k potvrzení trůnu jedničky jen titul z podniku | foto: AP

Caroline by měla vyhrát grandslam. Ať skončí to divné období, říká Navrátilová

  • 13
Divné období. Tak vidí legendární Martina Navrátilová současnou situaci v ženském tenise. Na mysli má především kralování aktuální světové jedničky Caroline Wozniacké, která si podle mnohých trůn nezaslouží - nevyhrála totiž grandslamový titul. Navrátilová věří, že mladá Dánka tuhle chybu brzy napraví.

Legendární tenistka s českými kořeny věří, že Wozniacká svůj premiérový grandslamový titul získá už velmi brzy. Šanci jí dává už na lednovém Australian Open v Melbourne.

"Čekám, že se Caroline prosadí o trochu víc," řekla Navrátilová agentuře Reuters. "V Austrálii bude mít velkou motivaci," dodala vítězka 18 grandslamových titulů ve dvouhře.

Pokud se dvacetileté Dánce podaří získat grandslamový titul, strhne ze sebe nálepku té, která si podle mnohých aktuální panování ženskému tenisu stále ještě nezaslouží. Právě proto, že jí grandslamový titul stále chybí.

Vždyť v podobné situaci byly v nedávné době také Srbka Jelena Jakovičová a Dinara Safinová. Obě byly jedničkami, aniž by vlastnily byť jen jeden titul z podniku "velké čtyřky".

Martina Navrátilová ve Wimbledonu 2010

"Posledních pět šest let to bylo trochu divné období," uvedla Navrátilová, která na trůnu nejlepší tenistky vydržela 332 týdnů.

Za nejlepší současnou hráčku označila Serenu Williamsovou, která ale hraje méně turnajů a až příliš často je zraněná.

Letošní tažení Wozniacké, která vyhrála celkem šest turnajů, však ocenila.

"Hrála skvěle po celý rok, lepšila se den ode dne. Přestože ji grandslamy příliš nevyšly." Rodačka z Odense nejdále došla na US Open (semifinále), v Paříži byla ve čtvrtfinále, ale v Melbourne a Wimbledonu skončila ve 4. kole. Na Turnaji mistryň pak podlehla v boji o titul Clijstersové.

Proto Navrátilová věří, že Wozniacká příští rok udělá poslední krok. "Ona grandslam potřebuje vyhrát a chce ho vyhrát. A já myslím, že příští rok se jí to povede."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga