Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | foto: AP

Byl jen v roli diváka, co upadl na první překážce, píše se o vyřazení Berdycha

  • 13
Ještě v pondělí si dával jen třetinovou naději, že do tenisového US Open vůbec nastoupí. "Strašně mě bolela levá noha," tvrdil Michaël Llodra. Pak Francouz přišel na kurt, na druhé straně stál Tomáš Berdych a za 2,5 hodiny bylo hotovo. Berdych se dostal jen do role diváka, psal deník Le Figaro.

O tenisovém US Open se mluví jako o nejpravdivějším grandslamu sezony, hráči jsou rozehraní, ve formě, překvapení tu nečekejte. Ale...

Turnajová sedmička Berdych nepotvrdila slova legend Borga a McEnroa. Oba tvrdili: Berdych tu má šanci vyhrát.

Jenže se tak nestane letos. Čech proti 35. hráči světa neuhrál ani set a dostal jen dvě příležitosti k breaku.

Berdych se klaní Llodrovi. Český tenista upadl na první překážce. Světová sedmička nedokázala vysvětlit svoji porážku. Francouzské deníky vyhlásily neoficiální soutěž o nejrýpavější titulek.

Hlavně nezůstat na základní čáře, aby na mě neposílal ty svoje dělové údery, říkal si Francouz před zápasem. "Snažil jsem se nedávat mu čas na to, aby mě donutil běhat zleva doprava," povídal pro sportovní periodikum L´Equipe.

Přitom Llodra, hráč vyznávající styl servis-volej, ten, který dnes skoro vymřel, prohrál v prvních kolech 22 grandslamů ze 36, které hrál. "Je to moje nejhezčí vítězství," komentoval pak francouzský specialista na čtyřhru.

Vyčpělý talent, tvrdili kdysi o Berdychovi experti. On ale letos předváděl velice "neberdychovský" rok: na Roland Garros hrál semifinále, ve Wimbledonu vyklepl Federera, Djokoviče a nestačil jen na Nadala.

Na americkém betonu ale byly jeho mocné údery kaput. "Prostě jsem neměl šanci hrát svůj tenis," poznamenal Čech. "Možná třikrát se hrálo od základní čáry."

Deník Wall Street Journal pak napsal: Je tu zase ten starý Tomáš Berdych. A to není dobře!


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga