Böhmová se zřekla volné karty

  • 10
Praha - Mnoho povyku pro nic? I tak můžeme nazvat zprávu o tom, že Český tenisový svaz přidělil Kateřině Böhmové volnou kartu do turnaje Prague Open. Hráčka, která čelí v USA obvinění z krádeže v obchodním centru, nakonec na Štvanici nenastoupí. Karty se zřekla a dala přednost menšímu turnaji v Libanonu.

"Děkuji za nabídku, kterou jsem potěšena. Protože mám na dosah hlavní soutěž ve Wimbledonu, dám přednost Libanonu, kde budu nasazená a mám větší šanci uhrát potřebné body," sdělila 124. tenistka světa prezidentovi svazu Ivo Kaderkovi.

Před měsícem ji v americkém Jacksonville zadrželi v obchodním centru. "Společně s matkou odcizily oblečení a šperky v hodnotě 450 dolarů," psala tehdy agentura AP.

Přesto jí svaz kartu přidělil. Ředitel turnaje Vladislav Šavrda vysvětloval, proč: "Zjišťoval jsem současný stav věcí a hovořil s Katčinou matkou.

Případ byl předán právníkům, kteří usilují o výrok Nevinná. Dokud nebude vynesen rozsudek, ctíme presumpci neviny. Kateřina je jedna z nejlepších mladých hráček, kartu si zasloužila." Podle informací AP mělo soudní jednání v případě Böhmová proběhnout už 27. dubna, zatím se však neuskutečnilo.

Tenistčina matka a bývalá profesionálka Kateřina Böhmová-Skronská včera pro MF DNES uvedla: "Případ řeší právníci, my se nikam nemusíme dostavit, sdělí nám až konečný verdikt. Obvinění rezolutně odmítáme, je to nesmysl. Není pravdivá ani informace, že došlo k mimosoudnímu vyrovnání, vše probíhá standardními postupy."

Matka byla s Böhmovou v inkriminovaný den v obchodním centru, ale bližší podrobnosti ke zprávě agentury AP zatím říci nechce. "Právníci nám jasně řekli, ať se do vyřešení případu pro média nevyjadřujeme."

Ke startu v Libanonu se prý její dcera rozhodla také kvůli bolavé noze. "Dnes odchodila v Estorilu zápas s Li Na. Může hrát, nemůže ale běhat. Bála se, že by v Praze třeba vůbec nenastoupila, a pak by jí vyčetli, že její volná karta propadla," tvrdí Kateřina Böhmová-Skronská.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga