Diskuze

Berdych dospěl v lídra českého týmu. Ale chválit se nebudu, tvrdí

Tomáš Berdych o víkendu ve Švýcarsku zase dokázal, že v 27 letech vyspěl v tenistu světového formátu. Českému týmu třemi body pomohl k postupu do čtvrtfinále Davisova poháru. Po vyčerpávající sedmihodinové čtyřhře v neděli přemohl v souboji jedniček Stanislase Wawrinku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Máš pravdu Tome, chválit sám sebe se nemá, ale někdo jiný to udělat musí. Co jsi v Ženěvě předvedl, hlavně v sobotu a v neděli, bylo prostě obdivuhodné.

1 0
možnosti
TP

Roderich Menzel: Nebývale úspěšnou bilanci si v nejslavnější týmové soutěži udržel i nadále a když v roce1938 nastoupil ke svému poslednímu zápasu v soutěži, mohl se pochlubit výjimečnou bilancí (61 výher / 23 proher), kterou až do dnešních dní ještě žádný jiný z československých nebo českých tenistů (ani Kodeš, ani Lendl) nepřekonal. Mezi jeho legendární Daviscupové zápasy patří především pětisetové bitvy s jeho velkým rivalem té doby, německým tenistou Gottfriedem von Crammem.

0 0
možnosti
JR

J60i61ř78í 15R93o44j36k72a

4. 2. 2013 22:46

A těžko někdo překoná, neboť v dřívějších dobách museli singlisté hrát obě dvouhry, nedalo se za rozhodnutého stavu vyměnit na neděli singlistu, jen v případě zranění. Praxe posledních let je, že za stavu 3:0 (0:3) dostanou přednost náhradníci. Takových zápasů jsme za posledních 7 let měli sedm, takže kdyby stále platila stará pravidla, měl by Berďa o 7 singlů v bilanci víc (věřím že tak 5 vítězných) a možná by mohl pomýšlet na překonání rekordů Kodeše a Menzela. S dnešními pravidly těžko.

1 0
možnosti
JV

Výkonnostně a úspěchy je lídrem už pár let, ale teď k tomu dospěl i mentálně a názorově a navíc už získal na svou stranu i sportovní veřejnost, což vždy nebylo..

27 0
možnosti
LH

Berdych je lídrem už dávno. To akorát média si toho zřejmě nevšimla, skrz šoumenství Štěpánka.

25 0
možnosti
PV

P46a16v14e71l 14V22r35b27a

4. 2. 2013 13:20

Není lídr jako lídr ;-) Hráč může být lídr díky tomu, že je ze všech čtyři hráčů nejvýš v žebříčku, ale opravdovým lídrem se stane, když začne vyhrávat důležité zápasy ;-)

3 2
možnosti