Becker si na debut mezi veterány musí počkat

  • 1
Štýrský Hradec - Zranění stehna pokazilo německému tenistovi Borisu Beckerovi premiéru mezi veterány, který si odbyl na turnaji ve Štýrském Hradci. Trojnásobný vítěz Wimbledonu nadějně rozehrál utkání s další wimbledonskou legendou Švédem Björnem Borgem, ale za stavu 6:3 a 2:3 musel kvůli bolestem v noze zápas vzdát. "Samozřejmě mě to hrozně mrzí. Nabíhal jsem si na forhend a špatně šlápl," popsal Becker svou nehodu v zápase, který se hrál před zraky 4000 diváků na střeše nákupního centra.
"Po deseti minutách jsem zkusil hrát, ale nemohl jsem nohu zatížit. Kdyby to šlo, tak bych pokračoval," ujistil německý tenista, který ukončil aktivní kariéru předloni po Wimbledonu.

"Všiml jsem si na začátku druhého setu, že má problémy. Je to pro něj velká smůla, protože předtím hrál dobře," pravil pětačtyřicetiletý Borg. Becker se má ve Štýrském Hradci utkat ve skupině ještě s Francouzem Yannickem Noahem a s Australanem Patem Cashem. O tom, zda ještě nastoupí, se rozhodne v pátek.

Německý tenista nehrál soutěžní zápas ve dvouhře přes dva roky a na premiéru mezi seniory se poctivě připravoval. "Každý den jsem hodinu trénoval, ale ještě musím získat lepší kondici," připustil rezervy. Generálkou na turnaj v Rakousku byl pro Beckera start na turnaji série Masters v Cincinnati, kde se přihlásil do čtyřhry společně s Chorvatem Goranem Ivaniševičem.

Duo wimbledonských vítězů podlehlo v prvním kole nejlepšímu světovému páru Jonas Björkman, Todd Woodbridge.

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga