Barbora Strýcová v duelu s americkou tenistkou Sloane Stephensovou. | foto: Reuters

Prohra bolí, mrzí, ale chleba levnější nebude, řekla Strýcová

  • 14
Londýn (Od našeho zpravodaje) - Věděla jen, že bude hrát někdy večer. Nevěděla kdy, nevěděla kde. Nakonec se po 19. hodině Barbora Strýcová dostala na nejslavnější tenisovou adresu: wimbledonský centrkurt. Zápas se Sloane Stephensovou jí ale nevyšel, prohrála 4:6, 2:6. „Měla jsem dobrý začátek, ale to na vyhrání zápasu nestačí.“

Stephensová byla dost složitou soupeřkou, že?
Má docela dobré výsledky a trenér jí pomohl. Začátek byl dobrý, ale začátek na vyhrání zápasu nestačí. V prvním setu rozhodovalo, že jsem měla brejk a pak za stavu 4:4 brejkboly, ale ona dala esa, což byla škoda. První set byl celkem dobrý, ale nestačilo to. Ona byla solidní, já zkoušela vše a nestačilo to.

Jak nepříjemné bylo celodenní čekání?
Nepříjemné je, ale hrály jsme na centráku, takže si nemůžu stěžovat.

Měla jste v hlavě, že obhajujete hodně bodů za loňské čtvrtfinále?
Samozřejmě, že mám v hlavě, že jsem tady byla loni ve čtvrtfinále, ale celý rok mám co obhajovat. Sezona je dlouhá. Sice to teď nevyšlo, ale můžu to trefit někde jinde a nemá cenu se v tom moc hrabat. Dopadlo to, jak to dopadlo. Nechala jsem tam všechno, mrzí mě to, bolí mě to, ale soupeřka byla ohromně těžká a nevyšlo to. Chleba levnější nebude.

Barbora Strýcová v duelu s americkou tenistkou Sloane Stephensovou.
Americká tenistka Sloane Stephensová v duelu s Barborou Strýcovou.

Co se zlomilo ve druhém setu?
V prvním jsem do toho musela strašně jít a ve druhém jsem hrála pomaleji. Ona tu výhodu hned ucítila a šla do toho víc. Byla jsem pořád pod tlakem. A první set mě taky unavil, jak jsem měla šance a neudělala jsem to. Trošku jsem polevila, ona to vzala za pačesy a vyhrála.

Jak se hraje na centru?
Hrála jsem tam loni proti Petře a je to ohromné. Když tam přijdete, tak na vás foukne atmosféra, historie turnaje. Je to úžasné, je to nejvíc, co v tenisu může být.

Pomohla vám loňská zkušenost s centrem?
Myslím, že jo. Loni jsem byla vyjukaná a teď, nechci říci, že mám zkušenosti hrát na centrácích, ale hrála jsem tam loni a nebyla jsem tak nervózní. Opticky je to zvětšené, ale při rozehrávce se snažím to všechno zpozorovat, aby mě to neovlivňovalo. Ten kurt je úžasný a hraje se na něm skvěle. 

Byl to aspoň malý bonus?
Je super hrát ve Wimbledonu na centráku, ale chtělo to vyhrát.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga