VÍTĚZNÉ PARŤAČKY. Barbora Krejčíková (vzadu) a Kateřina Siniaková po triumfu ve...

VÍTĚZNÉ PARŤAČKY. Barbora Krejčíková (vzadu) a Kateřina Siniaková po triumfu ve čtyřhře na Roland Garros. | foto: AP

Nejlepší pocity v kariéře, září Krejčíková a Siniaková po titulu z Paříže

  • 11
Barbora Krejčíková v nouzi od základní čáry zahrává vysoký lob přímo doprostřed opačné strany kurtu. Drobná Makoto Ninomijaová zvedá hlavu, ukazuje si na míček a cupitá zpět ve snaze zasmečovat. Jenže Japonka dráhu letu neodhadla a posílá forhend jen do sítě. V ten moment české tenistky Kateřina Siniaková a Krejčíková radostně roztahují paže a objímají se. Právě se staly vítězkami čtyřhry žen na Roland Garros.

Společně v roce 2013 ovládly tři juniorské grandslamy, teď poprvé prorazily i mezi ženami. „Jsme šťastné, jak jsme to zvládly. Ve finále se to sešlo úplně úžasně a je neuvěřitelné, že budeme na trofeji zapsané i za padesát let,“ radovala se Krejčíková pro web Tenisový svět.

Reportáž z finále

Utkání jsme sledovali podrobně

22leté Češky v závěrečném utkání turnaje ukončily spanilou jízdu reprezentantek Země vycházejícího slunce, Eri Hozumiovou a Ninomijatovou vyprovodily dvakrát 6:3. V zápase dominovaly agresivní a pestrou hrou, naplno se projevila jejich sehranost.

„My s Bárou můžeme být skvělý pár, známe se a víme, co od sebe čekat. Tady se to naplno projevilo,“ hodnotí Krejčíková. Protrápily jsme se prvními koly, ale nakonec jsme ukázaly, jak silné dokážeme být,“ narážela Siniaková na tři třísetové výhry české dvojice ze začátku turnaje.

TA TROFEJ JE NAŠE. Barbora Krejčíková (vpravo) a Kateřina Siniaková s pohárem...
POLIBKY NA TROFEJ. Barbora Krejčíková (vpravo) a Kateřina Siniaková s pohárem...
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková slaví vítězství ve finále čtyřhry na...

Siniaková s Krejčíkovou se staly třetí ryze českou dvojicí, která se může pyšnit titulem šampionek Roland Garros ve čtyřhře žen. V roce 1990 se stejný kousek povedl Heleně Sukové a Janě Novotné.

A právě nedávno zesnulé úspěšné krajance věnovala Krejčíková svou premiérovou grandslamovou trofej. „Byla to motivace i kvůli Janě. Vždycky si přála, aby se mi něco takového povedlo, hrozně moc mi fandila. Myslím, že by na mě byla pyšná,“ líčila rodačka z Brna, které Novotná v posledních letech života předávala své zkušenosti.

Zpravodajství

Finálový den Roland Garros

Rovněž ve dvouhře se Siniaková s Krejčíkovou krůček po krůčku posouvají. Prvně jmenovaná letos třetím kolem v Paříži vyrovnala svůj nejlepší grandslamový výsledek, její spoluhráčka zase vůbec poprvé nakoukla do hlavní soutěže jednoho ze čtyř nejslavnějších turnajů.

„Obě dvě trénujeme a makáme, abychom naše schopnosti ukázaly i v singlu. Tenhle úspěch nám určitě dodá sebevědomí a můžeme to brzy prolomit,“ doufají české naděje.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga